Na letisku v San Franciscu havaroval počas núdzového pristávania Boeing 777

TA3 SITA
6.7.2013 22:33

Juhokórejský konzulát v nedeľu potvrdil, že v prípade dvoch obetí havárie lietadla spoločnosti Asiana Airlines na letisku v San Franciscu, išlo o dve ženy s čínskymi pasmi.

Na medzinárodnom letisku v americkom San Franciscu v sobotu havarovalo dopravné lietadlo typu Boeing 777. Na palube sa v tom čase nachádzalo 12 členov posádky a až 290 pasažierov. Počet prípadných obetí zatiaľ nie je známy, stroj bol však po núdzovom pristátí značne poškodený a valil sa z neho dym. Na zverejnených záberoch vidieť, ako sa z lietadla odlomil takmer celý chvost. Na mieste sú už záchranári a hasiči a úrady preventívne celé letisko uzavreli.

Na sociálnej sieti Twitter sa medzitým objavila správa, ktorej autorom je údajne jeden pasažierov lietadla. "Práve sme núdzovo pristáli v San Franciscu. Chvost je odtrhnutý. Takmer všetci vyzerajú byť v poriadku," napísal istý David Eun. Na fotografiách však vidieť, ako takmer celý trup lietadla zhorel. Podľa agentúry AFP utrpelo viacero pasažierov popáleniny a zo stroja utiekli s pomocou nafukovacích núdzových šmykľaviek. Celé miesto nehody je pokryté hasičskou penou.

Dvojprúdové lietadlo Boeing 777 je jedným z najpoužívanejších na svete a pre jeho veľkú kapacitu ho využívajú najmä na dlhšie medzikontinentálne lety.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok