Anelka sa vracia do Premier League, West Bromwich ho získal na rok

TASR
5.7.2013 08:23

Francúzsky futbalista Nicolas Anelka sa vracia do najvyššej anglickej súťaže. West Bromwich Albion podpísal s Anelkom ročný kontrakt s možnosťou ročnej opcie pre klub. Informovala agentúra Reuters.

Anelka sa vracia do Premier League, West Bromwich ho získal na rok
SITA

Tridsaťštyriročný útočník, ktorý už v minulosti pôsobil v Arsenale Londýn, FC Liverpoole, Manchestri City, FC Boltone a FC Chelsea, mal štatút voľného hráča pretože mu po sezóne skončilo hosťovanie v Juventuse Turín.

Anelka vyhral anglický titul a Anglický pohár s Arsenalom aj s Chelsea, pričom majstrovské primáty získal aj v Turecku s Fenerbahce Istanbul a v Serii s Juventusom. Súčasne pomohol Realu Madrid k triumfu v Lige majstrov, vtedy skóroval v oboch semifinálových dueloch proti Bayernu Mníchov.

V rovnakom roku sa tešil aj z európskeho titulu s francúzskou reprezentáciou. V roku 2010 Anelka ukončil svoju reprezentačnú kariéru, keď odohral 69 stretnutí a dal 14 gólov. "Klub sa snaží stavať na tom dobrom, čo bolo v minulej sezóne a ešte chce k tomu niečo pridať. Čím viac kvality do klubu príde, tým lepšie a nikto zrejme nepochybuje o tom, že Nicolas je zárukou kvality. Má dobrý prístup k tréningu a je to absolútny profesionál. Jeho skúsenosti z európskych top klubov sa nám zídu," povedal tréner West Bromwichu Steve Clarke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok