Olympijské leto bol výborný nápad, zhodli sa športovci

SITA TA3
3.7.2013 22:27

Večernou spoločnou grilovačkou spojenou s hudobno-zábavným programom, ktorý špeciálne na túto akciu pripravila populárna skupina Drišľak, sa v stredu večer vo Vysokých Tatrách skončilo Olympijské hokejové leto.

Olympijské leto bol výborný nápad, zhodli sa športovci
SITA

Slovenský hokejový zväz a realizačný tím slovenskej reprezentácie naň pozvali adeptov na najvzácnejší dres pre budúcoročné zimné olympijské hry v ruskom Soči. Pozvánku do Horného Smokovca prijalo 27 hokejistov.

V mimoriadne bohatom programe boli okrem iného napríklad výlet lanovkou na Lomnický štít, exhibičný futbalový zápas hokejistov proti bývalým futbalistom v Štrbe, ale aj tenisový turnaj v Poprade. "My sme chceli, aby sa chlapci zišli, navzájom sa spoznali, skamarátili sa. Veď sú medzi nimi aj takí ako Marinčin, Jurčo, ktorí sa so staršími hviezdami slovenského hokeja nikdy nestretli a osobne sa ani nepoznajú. Preto si myslím, že ten zraz bol veľmi dôležitý. Ani my sme tých chlapcov nepoznali inak ako hráčov, ich ľudské vlastnosti a kvality nám unikali. Tu sme mali čas porozprávať sa, povedať si niečo o taktike, o tom, ako by sme to v Soči chceli hrať. No a toto bola posledná možnosť, keď sme sa mohli stretnúť s hráčmi z NHL,“ priblížil cieľ akcie tréner Vladimír Vůjtek.

Všetci - hráči, tréneri, realizačný tím i zástupcovia SZĽH boli akciou nadšení. "Bolo to veľmi dobré spestrenie leta. Stretli sme sa po dlhom čase v takejto zostave, zažili sme veľa zábavy, bol tu vynikajúco zorganizovaný program. Boli to mimoriadne príjemné tri dni, môžem len chváliť," vravel spokojný Milan Bartovič. "Môžem to hodnotiť iba pozitívne. Mne sa tu veľmi páčilo. Vyšlo nám počasie, bolo to vo výbornom prostredí, dobrý program, výborná partia... Skutočne skvelá akcia," pridal sa Dominik Graňák.

Spokojný bol aj generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora. "Prežili sme tu príjemné tri dni. Spoznali sme chlapcov aj z iného ako hokejového pohľadu. To bol vlastne jeden z hlavných cieľov celej akcie. Aj tréneri chceli vidieť chlapcov z tej normálnej ľudskej stránky. To všetko sa nám splnilo. Prakticky všetci hovoria, že to bola super akcia. Už teraz uvažujeme, že urobíme z toho tradíciu, teda budeme sa takto stretávať každý rok," spriadal manažér už ďalšie plány.

Z množstva akcií medzi všetkými asi najviac zarezonoval utorkový predpoludňajší výlet lanovkou z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a potom až na Lomnický štít. "Pre nás všetkých to bol asi najsilnejší zážitok. Iba málo z hráčov tam už bolo. Dívať sa zvrchu na tie tatranské 'velikány' a pozerať dole do tých dolín - to bolo veľmi krásne a silné,“ neskrýval svoje vnútorné pocity tréner Vladimír Vůjtek.

"Zahrali sme si futbal, tenis, v utorok sme prežili pekný a príjemný večer v kolibe. Myslím si, že chlapci môžu vo štvrtok odchádzať domov s dobrým pocitom. Najbližšie sa stretneme až na jeseň na Nemeckom pohári,“ uzavrel Otto Sýkora.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok