Hurajt je odhodlaný zabojovať o medailu, po Soči končí

TASR TA3
1.7.2013 22:23

Priestory hotela Grand Bellevue v Starom Smokovci boli plné predovšetkým slovenských hokejových reprezentantov, no pozornému oku nemohol uniknúť ani biatlonista Pavol Hurajt, bronzový muž zo ZOH 2010 vo Vancouvri, či mladučká krasokorčuliarka Monika Simančíková.

Hurajt je odhodlaný zabojovať o medailu, po Soči končí
SITA

"Tento zraz má svoj účel, pretože sa tu stretneme viacerí, ktorí pôjdu na ZOH. Sme tu športovci z viacerých odvetví a niektorí sa nepoznáme. Je to príležitosť sa spoznať, porozprávať, zistiť kto je v akej fáze prípravy a ako sa cíti. Sú tu s nami aj hokejisti, takže je tu naozaj dosť športovcov," uviedol Hurajt.

Momentálne sa nachádza vo fáze tvrdej prípravy a prebiehajúca sezóna je podľa jeho slov poslednou. "Som v procese ťažkej prípravy, pretože robíme objemové kilometre. Ide o moju poslednú sezónu a po ZOH končím. Urobím všetko preto, aby som uspel na olympiáde a dúfam, že mi to vyjde. Uvidíme, do akej miery sa mi to podarí," zaželal si bronzový medailista z Vancouvru, ktorý si vzácny kov vybojoval v pretekoch s hromadným štartom na 15 km.

Skúsený pretekár, ktorý odbehol už viacero pretekov Svetového pohára, či na ZOH. "Sústredím sa na výkon, teda divákov popri trati ani nevnímam. Viem, že mi všetci fandia, ale ja sa musím koncentrovať na svoj výkon."

Presne na opačnom konci, teda na začiatku svojej kariéry sa nachádza iba 17-ročná krasokorčuliarka Monika Simančíková, ktorá sa rovnako ako jej starší a skúsenejší kolegovia pripravujú na ZOH 2014 v Soči. "Veľmi ma to teší, ani neviem, či som to čakala a príde mi to ako taký štart mojej kariéry. Teda nevnímam to ešte ako vrchol svojej kariéry ako niektorí iní športovci. Naozaj ma to veľmi teší," zamyslela sa Simančíková.

Podporu našla nielen u svojich klubových kolegýň, ale aj medzi ostatnými krasokorčuliarmi. "Všetci ma podporujú, či už z môjho klubu alebo i ostatní krasokorčuliari," povedala rodáčka z Piešťan, ktorá sa ešte nezamýšľala nad svojimi ambíciami počas ZOH. "Nerozmýšľala som nad tým, pretože mojim cieľom určite nie je siahnuť na medailu. Budem rada, ak sa prebojujem do finále a tam sa už podľa toho zariadim a zabojujem o čo najlepšie miesto. Som realista," dodala.

Simančíková by rada pridala do svojej zostavy i nové skokové prvky, či pridala na intenzite tréningov. "Treba zlepšiť i korčuliarske schopnosti, samozrejme zabrať vo všetkom," uviedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok