Graňák po roku opäť úkazal Trenčanom Gagarinov pohár

TASR, TA3
28.6.2013 16:43

Slovenský reprezentačný obranca Dominik Graňák v piatok už druhýkrát po sebe priniesol do Trenčína Gagarinov pohár. Trofej pre víťaza KHL získal s Dinamom Moskva, ktoré si vo finálovej sérii poradilo s Traktorom Čeľabinsk 4:2 na zápasy.

Strieborný medailista z Helsínk 2012 sa stal najlepším obrancom celej série a zároveň lídrom play-off KHL v plus/mínus hodnotení. "Pohár pricestoval vo štvrtok do Brna. S českými spoluhráčmi sme sa dohodli na kompromise a najprv putoval do Trenčína. Po bohatom sprievodnom programe by mal odísť do Českej republiky v sobotu skoro ráno. Najskôr bude patriť Filipovi Novákovi a po ňom aj Jakubovi Petružálkovi," uviedol.

Napriek zdravotným problémom zažil odchovanec trenčianskeho hokeja dobrú sezónu, ktorej vyvrcholením bola obhajoba prvenstva v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži. "Vďaka skúsenostiam z minulého roka sme posledným play-off prechádzali možno trošku ľahšie. Vedeli sme, čo treba urobiť pre to, aby sme sa dostali do finále. Bol som súčasťou výborného kolektívu na čele s trénerom Olegom Znaroksom," okomentoval úspešnú sezónnu.

Tridsaťročný bek sa tak stal najúspešnejším Slovákom v KHL a v súčasnosti prežíva najlepšie obdobie svojej kariéry. "Výsledkovo som v súčasnosti veľmi spokojný. Hokej ma baví a hrám ho pre radosť. Hrám v kvalitnom tíme, ktorý mi pripravil výborné podmienky," dodal Graňák.

Cennú trofej nespustí z očí dvojica mladých Rusov, ktorí ju strážia na ceste Európou. Všeobecne však nie je stanovené, čo sa s pohárom robiť smie a čo nie. "Niektorí spoluhráči fotia v pohári svoje malé deti. Iní zasa zvyknú z pohára niečo chutné zjesť. Ak ho nezničíme, môžeme si sním robiť čokoľvek," priznal deväťnásobný účastník majstrovstiev sveta.

Graňák sa po náročnej sezóne ospravedlnil z tohtoročného svetového šampionátu, no od pondelka sa opäť zapojí do reprezentácie, keďže ho čaká Olympijské hokejové leto vo Vysokých Tatrách. "Hokejové leto absolvujem prvýkrát a myšlienka podujatia sa mi páči. Chýbať však budú aktuálne najväčšie osobnosti slovenského hokeja, ktoré hrali finále NHL. Som rád, že tam budem. Podobných príležitostí na spoločné stretnutie veľa nie je," uzavrel Graňák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok