Grécko pripravuje daňovú reformu

TA3, SITA
16.11.2011 17:37

Nová vláda musí do konca februára predložiť návrh nového daňového systému, ktorý bude mať širokú podporu, vyhlásil v gréckom parlamente minister financií Evangelos Venizelos.

Nová grécka vláda predloží začiatkom roka návrh zásadnej reformy daňového systému, vyhlásil v utorok minister financií Evangelos Venizelos. "Do konca februára musíme predložiť návrh nového daňového systému, ktorý bude mať širokú podporu,“ povedal v parlamente Venizelos. Vláda tiež podľa neho pripraví iniciatívy na podporu hospodárskeho rastu s dôrazom na zabezpečenie likvidity vo finančnom systéme. "To nám pomôže v boji o ukončenie recesie, zníženie nezamestnanosti a dosiahnutie rastu v roku 2013,“ povedal minister. Grécko podľa neho urobí všetko preto, aby sa udržalo v eurozóne, a to aj napriek pochybnostiam, či súčasné záchranné mechanizmy postačujú na prekonanie dlhovej krízy.

Boj s daňovými únikmi a rozšírenie daňovej základne označil za kľúčovú úlohu novej vlády aj dezignovaný grécky premiér Loukas Papademos, ktorý sa uchádza o dôveru parlamentu. Vláda národnej jednoty sa opiera o širokú podporu dvoch najsilnejších strán, socialistov bývalého premiéra Georgiosa Papandreoua a konzervatívnej Novej demokracie, ako aj menšej krajne pravicovej strany LAOS. V parlamente sa preto očakáva hladký priebeh hlasovania o vyslovení dôvery vládnemu kabinetu premiéra Papademosa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok