Na výletnej lodi pri Benátkach horelo, asi 2300 ľudí uviazlo na mori

TASR
25.6.2013 20:02

Takmer 2300 ľudí dnes uviazlo na mori, keď vypukol požiar v strojovni výletnej lode nachádzajúcej sa pri Benátskej lagúne. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na talianske médiá.

Na výletnej lodi pri Benátkach horelo, asi 2300 ľudí uviazlo na mori
SITA

Požiar vypukol na lodi Zenith, ktorú vlastní španielska firma Pullmantur, filiálka americkej spoločnosti Royal Carribbean Cruises. Plamene však okamžite uhasili a nikto z 1672 pasažierov ani 603 členov posádky neutrpel zranenia. Uviedla to talianska tlačová agentúra ANSA, ktorá citovala predstaviteľov benátskeho prístavu.

K nehode došlo približne o 04.00 h SELČ, keď výletná loď smerovala z mesta Ravenna do Benátok. Uviazla na Jadranskom mori asi 16 námorných míľ (30 kilometrov) od mesta Chioggia, ktoré sa nachádza na južnom cípe lagúny.

Zenith podľa očakávania odtiahnu do benátskeho prístavu.


Premávka výletných lodí sa v Benátkach prudko zvýšila, čo prináša zisky, ale vyvoláva aj protesty skupín miestnych obyvateľov i ochrancov životného prostredia. Odpor a nesúhlas zosilneli po vlaňajšom stroskotaní lode Costa Concordia pri západnom pobreží Talianska, keď zahynulo 32 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok