Obama predstaví plán boja proti klimatickým zmenám

TA3
23.6.2013 14:24

Americký prezident Barack Obama oznámil, že budúci týždeň v utorok (25. júna) vystúpi s prejavom, v ktorom predstaví národný plán boja proti klimatickým zmenám.

Obama predstaví plán boja proti klimatickým zmenám
SITA

Biely dom v sobotu zverejnil na internete video, na ktorom Obama povedal, že bude prezentovať svoju víziu zníženia znečistenia ovzdušia emisiami skleníkových plynov, prípravy USA na dôsledky klimatických zmien a vedenia ďalších krajín v celosvetovom úsilí v tejto oblasti.

Obamov prejav, s ktorým vystúpi v utorok popoludní na Georgetownskej univerzite vo Washingtone, príde deň pred jeho odchodom na týždňovú cestu do troch afrických krajín, informovala agentúra AP.
"Neexistuje jeden jediný krok, ktorý môže zvrátiť vplyvy klimatických zmien," povedal Obama na videu. "Avšak pokiaľ ide o svet, ktorý zanecháme našim deťom, dlhujeme im urobiť, čo len môžeme." Obama vopred neuviedol bližšie podrobnosti o svojich návrhoch. Pracovníci Bieleho domu však naznačili, že plánované kroky sa týkajú obnoviteľných zdrojov energie a energeticky úsporných prístrojov či budov, no tiež napríklad regulácie skleníkových emisií z uhoľných elektrární, dodáva AP.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok