Kid zostáva nezdolaný, vyhral aj 23. súboj v profiringu

TA3 SITA
21.6.2013 23:43

Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács zostáva naďalej nezdolaný. Tridsaťšesťročný pästiar s prezývkou "Kid" zvíťazil aj v 23. vystúpení v profiringu, keď v rámci Galavečera boxu si poradil v domácom prostredí v Mestskej športovej hale v Galante so svojím 24-ročným súperom Saidom Mbelwom z Tanzánie na body.

Hoci T. Kovács tentoraz neuspel pred časovým limitom (dosiaľ má 14 takýchto triumfov, pozn.) a musel absolvovať kompletných osem kôl, o takmer dvanásť rokov mladšieho afrického protivníka napokon zdolal zaslúžene, za čo mu aplaudovali jeho vďační fanúšikovia.

Pre T. Kovácsa to bol druhý súboj v tomto kalendárnom roku: koncom marca v maďarskom Szentesi zvíťazil nad domácim Péterom Vécsim technikým k. o. v 5. kole.

Profesionálnemu majstrovi sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európskemu šampiónovi v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy, pozn.) T. Kovácsovi pribudli "plusové" body do renkingu. Tie znamenajú šancu na zápas o titul vo svetovej organizácii WBC, ktorým by chcel slovenský pästiar zakončiť rok 2013. V Kovácsovom prípade by mal nasledovať duel v Nemecku a v prípade víťazstva očakávaný "titulový zápas."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok