Oliver Stone natočí film o Chávezovi

SITA
21.6.2013 19:22

Venezuelský prezident Nicolas Maduro vo štvrtok potvrdil, že americký režisér Oliver Stone natočí film o jeho predchodcovi, zosnulom Hugovi Chávezovi. Maduro tvrdí, že o pripravovanej snímke ho informoval jeden zo Stoneových producentov počas jeho prítomnosti v Paríži.

Oliver Stone natočí film o Chávezovi
SITA

Dokončenie je podľa lídra naplánované na najbližšie mesiace. Následne slávny režisér navštívi Venezuelu a osobne predstaví snímku o kontroverznom lídrovi, ktorý v marci podľahol rakovine.

Samotný Stone má podobne kontroverznú povesť ako jeho prívrženec Chávez. Obaja dlhodobo kritizovali americkú zahraničnú politiku. Pod paľbu kritiky sa v Stoneových snímkach dostali aj bývalí americkí prezidenti vrátane Richarda Milhousa Nixona či Georgea Walkera Busha. Americkú verejnosť však pobúrila najmä snímka o atentáte na prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Film totiž spochybňuje oficiálnu verziu jeho vraždy.

USA a Venezuela majú dlhodobo napäté diplomatické vzťahy, ktoré sa zhoršili práve po nástupe Cháveza k moci v roku 1999. Venezuela viackrát obvinila USA z organizovania sprisahaní s cieľom zvrhnúť alebo zabiť Cháveza a destabilizovať krajinu. Venezuela, ktorá vlastní najväčšie zásoby ropy na svete, pritom posiela do USA 900-tisíc barelov čierneho zlata denne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok