Španieli deklasovali Tahiti, Torres zahviezdil štyrmi gólmi

TASR TA3
21.6.2013 11:46

Futbalisti Španielska uspeli aj vo svojom druhom zápase B-skupiny Pohára konfederácií, keď vo štvrtok deklasovali Tahiti 10:0. Úradujúci majstri sveta a Európy nastúpili proti outsiderovi skupiny s výrazne pozmeneným kádrom, tréner Vicente del Bosque spravil až desať zmien oproti stretnutiu s Uruguajom.

Španieli deklasovali Tahiti, Torres zahviezdil štyrmi gólmi
SITA

Aj bez kľúčových hráčov však zvládli duel bez problémov a na turnaji doposiaľ nestratili ani bod. Najväčšiu zásluhu na vysokom víťazstve Španielska mal útočník Fernando Torres, ktorý zaznamenal štyri góly. Svoj strelecký účet mohol zvýšiť, v 77. minúte však nepremenil pokutový kop. Španieli dosiahli najvyššie víťazstvo v doterajšej histórii Pohára konfederácií.

B-skupina - 2. kolo:
Španielsko - Tahiti 10:0 (4:0)
Góly: 5., 33., 57. a 79. Torres, 31. a 89. David Silva, 39., 49. a 64. Villa, 66. Mata. Rozhodoval: Haimoudi (Alž.), ŽK: Cazorla

Zostavy a striedania:

Španielsko: Pepe Reina - Cesar Azpilicueta, Ramos (46. Navas), Raul Albiol, Nacho Monreal - Santi Cazorla (76. Iniesta), Javier Martinez, David Silva - Juan Mata (69. Fabregas), Fernando Torres, David Villa
Tahiti: Roche - Aitamai, Ludivion, Vallar, J. Tehau, Lemaire (73. Vero) - Vahirua, Bourebare (69. L. Tahau), Caroine, Chong Hue - A. Tehau (53. T. Tehau)

Španieli sa od začiatku pustili do svojho súpera a potvrdzovali rolu favorita. Gólový koncert spustil už po necelých piatich minútach útočník Fernando Torres po prihrávka od Juana Matu. Tahiťania pôsobili v niektorých chvíľach bezradne, vôbec sa im nedarilo prejsť cez španielsku obranu a v prvom polčase si pripísali iba jednu strelu na bránku. Naopak, Španieli neustále zvyšovali svoju aktivitu, ktorá vyústila do ďalšieho gólu. V 32. minúte Villov pas ideálne našiel Davida Silvu a ten pred Rochem nemal žiadny problém - 2:0. Už o necelé dve minúty na to sa do streleckej listiny opäť zapísal Torres a na pohodlných 4:0 zvýšil v 39. minúte Villa, ktorý zužitkoval prihrávku Davida Silvu.

Obraz hry sa nezmenil ani po polčasovej prestávke a na ihrisku jasne dominovali Španieli. Štyri minúty po zmene strán sa opäť strelecky presadil Villa a v 57. minúte zavŕšil hetrik Torres. Španielom to však nestačilo a neustále zamestnávali tahitského gólmana. Na hrozivých 0:8 z pohľadu Tahiti, ktorí si za celý zápas vypracovali iba jedinú šancu, zvýšili Villa s Matom. Blamáž outsidera podčiarkol v 79. minúte štvrtým gólom Torres, ktorý len chvíľu predtým nepremenil pokutový kop. Na konečných 10:0 upravil minútu pred koncom riadneho hracieho času David Silva.

Fernando Torres, strelec štyroch gólov: "Náš súper hral s úsmevom na tvárach. Môžu byť vzorom pre všetkých športovcov, odteraz som fanúšikom Tahiti. My sme sa im snažili ukázať rešpekt. Snažili sme sa hrať dobre, predviesť jednoduchý futbal a streliť góly. Tieto góly budú určite dôležité pre postup do ďalšej fázy."

Vicente Del Bosque, tréner Španielska: "Odohrali sme dobrý zápas. K stretnutiu sme pristúpili s rešpektom a naša prevaha bola evidentná. Nemyslím si, že diváci na štadióne boli proti nám. V predchádzajúcom zápase ako aj v uliciach nám fanúšikovia preukazovali veľkú náklonnosť."

Eddy Etaeta, tréner Tahiti: "Aj my sme tu vyhrali a to tým, že sme si získali srdcia brazílskej verejnosti. Verím, že
sa dočkáme podpory aj po návrate domov. Je to frustrujúce, že tu v Brazílii sme populárnejší ako doma. Z celého srdca sa chcem poďakovať všetkým ľuďom za podporu. Uvedomujem, si že v tíme potrebujeme skúsenejších a profesionálnych hráčov. Najmä doma musíme začať pracovať na výchove mládeže. Som si ale istý, že to dokážeme a v budúcnosti budeme konkurencieschopným tímom."

Nigéria - Uruguaj 1:2 v B-skupine, rozhodol Forlan

Uruguajskí futbalisti zdolali Nigériu tesne 2:1. O víťazný presný zásah sa postaral v 51. minúte útočník Diego Forlan, ktorý nastúpil na jubilejný 100. zápas v reprezentácii. Uruguaj si tak v druhom stretnutí na turnaji pripísal prvé body a v tabuľke sa dotiahol práve na Nigériu.

Záverečné súboje B-skupiny sú na programe v nedeľu. Nigéria nastúpi proti Španielsku, Uruguaj si zmeria sily s Tahiti.

B-skupina - 2.kolo:
Nigéria - Uruguaj 1:2 (1:1)
Góly: 37. Mikel - 19. Lugano, 51. Forlan. Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Babatunde, Akpala - Lugano, Coates.

Zostavy a striedania:

Nigéria: Enyeama - Ambrose, Oboabona, Omeruo, Elderson - Ogu (66. Mba), Mikel, Ogude - Oduamadi (45. Babatunde), Ideye (73. Akpala), Musa
Uruguaj: Muslera - Godin, Lugano, Caceres - Pereira, Arevalo, Gonzalez, Rodriguez (87. Pereira) - Forlan - Suarez (82. Coates), Cavani

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok