Schleck na Tour de France ako líder RadioShack

SITA
19.6.2013 16:05

Andy Schleck tento rok nepatrí do užšieho kruhu favoritov Tour de France, ale aj tak cestuje na Korziku ako líder cyklistického tímu RadioShack Leopard Trek.

Schleck na Tour de France ako líder RadioShack
SITA

Luxemburčan si minulý rok vybral svoju dávku smoly, pri páde na Critériu du Dauphiné si zlomil panvovú kosť a musel sa odhlásiť z Tour de France. Odvtedy sa výkonnostne aj výsledkovo trápi.

"Sme radi, že je späť. Nikto v tíme nepochybuje o jeho talente. Krok za krokom sa približuje k forme, v akej ho poznáme. Okolo Švajčiarska ho posmelilo, presvedčil nás, že si zaslúži pomoc tímových kolegov," vyhlásil generálny manažér RadioShack Leopard Trek Luca Guercilena. Andy Schleck bol v celkovej klasifikácii Okolo Švajčiarska na 40. mieste. Na Tour de France skončil trikrát druhý, za ročník 2010 mu patrí žlté tričko, ale dostal ho až dodatočne po diskvalifikácii Alberta Contadora za pozitívny dopingový nález na klenbuterol. Tento rok by mu mali najmä v kopcovitých etapách sekundovať ostrieľaní borci Andreas Klöden a Haimar Zubeldia, v kádri jej aj nemecký univerzál Jens Voigt. Preteky vynechá skvelý švajčiarsky tempár Fabian Cancellara. 

Nominácia tímu RadioShack Leopard Trek na Tour de France 2013 (29. júna - 21. júla):
Jan Bakelants (Blg.), Laurent Didier (Lux.), Tony Gallopin (Fr.), Markel Irizar (Šp.), Andreas Klöden (Nem.), Maxime Monfort (Belg.), Andy Schleck (Lux.), Jens Voigt (Nem.), Haimar Zubeldia (Šp.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok