Pri záplavách na severe Indie zahynulo najmenej 150 ľudí

TASR
19.6.2013 06:49

Záplavy a zosuvy pôdy na severe Indie si vyžiadali najmenej 150 životov. V postihnutých oblastiach uviazlo viac ako 62.000 turistov a pútnikov, informovala tlačová agentúra DPA.

Pri záplavách na severe Indie zahynulo najmenej 150 ľudí
SITA

Náhle záplavy vyvolané silnými monzúnovými dažďami na rieke Ganga a jej prítokoch v hornatom štáte Uttarákhand, kde od nedele prišlo o život vyše 100 ľudí. Približne polovicu z nich tvorili hinduistickí pútnici.

Bilancia obetí pravdepodobne nie je konečná, keďže záchranné tímy sa stále nedostali do najviac postihnutých lokalít odrezaných od sveta v dôsledku zničených ciest a mostov.

Príslušníci armády už zachránili približne 11.000 pútnikov a turistov uviaznutých v zaplavených oblastiach a chrámoch, ďalších takmer 63.000 ľudí však stále čaká na evakuáciu.


Indická armáda nasadila do záchranných prác asi 5000 vojakov a 18 vrtuľníkov, ktoré využíva na letecké evakuácie a prevoz potravín do neprístupných lokalít.


Zo susedných štátov Himáčalpradéš a Uttarpradéš hlásia 30, respektíve 22 obetí na životoch. V Nepále zaznamenali asi dve desiatky obetí silných dažďov.


Riziko záplav hrozí aj niektorým častiam indickej metropoly Naí Dillí, kde evakuovali asi 1500 ľudí z nízko položených oblastí pri rieke Jamuna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok