Polícia na univerzite v Berkeley v čase protestu postrelila ozbrojenca

TASR
16.11.2011 06:43

Polícia postrelila ozbrojeného muža vo vnútri budovy areálu Kalifornskej univerzity v Berkeley. Ako informoval hovorca univerzity, k streľbe došlo krátko po 15.00 h miestneho času v budove Haasovej obchodnej školy vo východnej časti areálu štátnej Kalifornskej univerzity.

Polícia na univerzite v Berkeley v čase protestu postrelila ozbrojenca

K incidentu došlo v čase, keď sa približne 800 metrov od miesta činu zhromaždilo niekoľko stoviek študentov na námestí univerzitného areálu na protest proti zvyšovaniu školného. Medzi nimi bolo množstvo sympatizantov s celoštátnym americkým hnutím proti moci bohatých, ktorí sa chceli dohodnúť na zriadení protestného tábora a vzniku miestnej odnože hnutia Occupy Wall Street (Obsaďte Wall Stret), s názvom

Occupy Cal (Obsaďte Kaliforniu, pozn. TASR). Bezprostredne nebolo zrejmé, či streľba súvisela s protestom.
Ako informoval hovorca školy, tridsaťtriročného podozrivého muža, ktorého meno nezverejnili, prenasledovala polícia do počítačovej miestnosti školy, kde ho vyzvali, aby sa nehýbal a dal ruky nad hlavu.

Ozbrojenec to údajne nerešpektoval a siahol po zbrani, na čo policajti reagovali streľbou. Rozsah zranení postreleného muža nebol bezprostredne známy.
Na univerzitnom námestí bolo na proteste najmenej 1000 ľudí, uviedla agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok