Fitch potvrdila ratingy Samsung Electronics na stupni A+

SITA
17.6.2013 08:47

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch v pondelok potvrdila juhokórejskej elektrotechnickej spoločnosti Samsung Electronics dlhodobé emisné ratingy v cudzej a domácej mene na stupni A+ so stabilným výhľadom.

Fitch potvrdila ratingy Samsung Electronics na stupni A+
SITA

Rating dlhodobých nezabezpečených záväzkov ponechala rovnako na úrovni A+. Agentúra svoje rozhodnutie zdôvodnila očakávaniami, že po rekordnom prevádzkovom výsledku z vlaňajška si juhokórejská spoločnosť v krátkodobom a strednodobom horizonte udrží pozíciu trhového lídra v hlavných oblastiach svojho podnikania. Firma by mala tiež v rokoch 2013 a 2014 generovať pozitívnu hotovosť, a to aj napriek plánovaným veľkým kapitálovým investíciám.

Zlepšenie ratingu považuje agentúra v strednodobom horizonte za nepravdepodobné, keďže spoločnosť pôsobí na veľmi dynamických a investične náročných trhoch. Kľúčový trh mobilných telefónov, na ktorom je Samsung závislý pri tvorbe hotovosti, bol v posledných piatich rokoch extrémne nestály aj v prípade najväčších producentov, upozorňuje ratingová agentúra.

Spoločnosť Samsung pôsobí aj na Slovensku, a to prostredníctvom šiestich spoločností, z toho dva sú výrobné závody. V Galante pôsobí od roku 2002 Samsung Electronics Slovakia, s.r.o. Závod sa zameriava na výrobu LCD televízorov a monitorov. Galantský podnik, ktorý zamestnáva takmer 2 tis. pracovníkov, je najväčším výrobným závodom spoločnosti Samsung v Európe. Výrobný závod Samsungu vo Voderadoch Samsung Display Slovakia, s.r.o. je zameraný na výrobu LCD modulov. Dvojicu výrobných závodov Samsung dopĺňajú ďalšie spoločnosti zamerané na logistiku a obchod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok