Extraliga - Zvolen - Košice 2:8

SITA
15.11.2011 20:07

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 20. kolo: Góly: 20. Vantroba (Marek Slovák, Šachrajčuk), 48. V. Baláž - 2. Marcel Haščák (E. Piatak), 3. Mlynarovič (Homer, Vorel), 6. P. Bartoš (Dravecký, Tabaček), 31. Michel Miklík (S. Gron), 35. Dravecký (Fabuš, Vorel), 41. Dravecký (P. Bartoš, Zálešák), 52. Marcel Haščák, 59. Vorel (Fabuš, J. Tabaček)

Extraliga - Zvolen - Košice 2:8

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Návratek, Tvrdoň, 2079 divákov 

Zostavy:
Zvolen: Škrečko (6. Kurali) - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Korhonen, Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Brabenec, Šachrajčuk, Marek Slovák - Čurilla, M. Jurík, Škvaridlo - Otčenáš, Síkela, Zuzin 
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, M. Novák, Šeda, M. Grman, Slimák - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Marcel Haščák, E. Piatak, D. Pašek - Fabuš, Vorel, Mlynarovič - od 50. min Biro 

Zvolenčania nevstúpili do zápasu dobre. Už po v 77. sekunde sa presadil Marcel Haščák, keď brankárovi Škrečkovi clonil Hraško. O ďalších 93 sekúnd neskôr už bolo 0:2, tentoraz Vorel spoza bránky našiel na modrej čiare Homerovi, ten zamestnal gólmana domáceho mužstva a z dorážky sa zblízka presadil Mlynarovič. Zvolenčania mohli korigovať Brabencom v 4. min, ale český útočník neuspel pred Hylákom. Podarilo sa to na opačnej strane Bartošovi v 6. min, po Draveckého prihrávke sa presadil pohotovou strelou spomedzi kruhov a vyhnal Škrečka z bránky. Kurali medzi žrďami v prvej tretine neinkasoval, Zvolenčania desať sekúnd pred klaksónom využili presilovku, keď od modrej strieľal Vantroba a tečovaný puk skončil za Hylákom.

V druhej tretine si domáci dlho dávali pozor na košické útoky. Až v 31. min po Piatakovej prihrávke neuspel zoči-voči brankárovi Zvolena Pašek. Podarilo sa to až o niekoľko sekúnd neskôr Miklíkovi, Gron uspel na vhadzovaní a slovenský reprezentant sa nemýlil. V 35. min využili hostia medzeru v zvolenskej obrane, po Fabušovej prihrávke prekonal Kuraliho bekhendom spomedzi kruhov do opačnej strany bránky Dravecký - 1:5. Veľkú šancu potom nevyužil v 39. min Škvaridlo, keď sa sám rútil na Hyláka, ale neprekonal ho.

Po druhej prestávke Košičania už v 45. sekunde zmaril všetky nádeje Zvolenčanov o zdramatizovanie zápasu, keď z roku klziska poslal krížnu prihrávku pred bránku Bartoš a Dravecký prekonal Kuraliho strelou pomedzi betóny. Na 2:6 mohol skorigovať v 47. min Brabenec, ale neuspel. O minútu neskôr sa to podarilo Balážovi, keď ťažil z chyby Šedu. V 50. min mohol pridať siedmy gól Košíc Bartoš, ale nepodarilo sa mu to pred odkrytou bránkou. Po ňom sa nepresadil na druhej strane Šachrajčuk, keď mieril len do žŕdky a puk zostal na bránkovej čiare. Pravidlo nedáš-dostaneš uplatnil v 52. min Haščák, po chybe Hraška získal puk v strednom pásme a cez Korhonena prekonal Kuraliho. Na konečných 8:2 pre hostí upravil v 59. min Vorel tvrdou strelou z pravého kruhu. 

Hlasy:
Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Mali sme veľmi zlý začiatok. Košičanom sme nechávali počas celého zápasu veľa voľného priestoru. Ťažko tak môžeme pomýšľať na lepší výsledok. V defenzíve sme úplne prepadli. Košice nám ukázali, aký je hokej jednoduchý, boli efektívne v koncovke a zaslúžene vyhrali."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, strelili sme tri rýchle góly a od toho sa odvíjal celý zápas, ktorý bol už potom v našej réžii. Úvodné tri góly nám veľmi pomohli. Dobre sme bránili stredné pásmo. Vychádzali nám aj puky od mantinelu, aj brejky či prečíslenia a to bol základ úspechu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok