Nečas údajne videl fotky zo sledovania manželky ešte pred policajnou raziou

TA3
16.6.2013 10:49

Český premiér Petr Nečas údajne videl fotografie zo sledovania svojej manželky krátko pred policajnou raziou na úrade vlády. Tvrdí to obhajca zadržanej šéfky Nečasovej kancelárie

Nečas údajne videl fotky zo sledovania manželky ešte pred policajnou raziou
SITA

Obhajca Eduard Bruna uviedol, že Nagyová - Nečasova milenka a hlavná aktérka škandálu - ukázala premiérovi fotky niekoľko dní pred zásahom polície. Údajne mu však zatajila ich pôvod aj skutočnosť, že si sledovanie Nečasovej manželky z októbra a novembra 2012 sama objednala u Vojenského spravodajstva. "Mala to schované vo svojom trezore v práci a povedala mu to v slzách krátko pred tou nepríjemnou udalosťou," tlmočil Bruna obsah Nagyovej výpovede pred vyšetrovateľmi.

Premiérovi vtedy povedala, že má určité materiály, ktoré jej niekto ponúkol, ktoré by mohli svedčiť o tom, že Nečasová "blbne", čo by mohlo spôsobiť nejakú blamáž. Podľa obhajcu však v žiadnom prípade nešlo o neveru premiérovej manželky. Nečas sa po prezretí fotiek nahneval a Nagyovej vyčítal, že si od niekoho takého veci vôbec zobrala. Vyjadril pritom podozrenie, že by mohlo ísť o provokáciu.

Podľa servera Novinky.cz je otázne prečo Nagyová zábery Nečasovi ukázala až tento týždeň, keď ich mala k dispozícii už od vlaňajšej jesene. V januári 2013 premiér informoval, že s manželkou žijú oddelene a tento týždeň oznámil, že podal žiadosť o rozvod. Po vypuknutí škandálu Nečas Nagyovú bránil, v sobotu sa však za jej konanie ospravedlnil. Zdôraznil však, že nikdy o žiadnom sledovaní nerozhodol, ani o ňom nebol informovaný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok