Boston vyrovnal finálovú sériu na 1:1

TA3
16.6.2013 07:57

Hokejisti Bostonu zvíťazili v noci na nedeľu v druhom zápase finále play off zámorskej NHL na ľade Chicaga 2:1 po predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1. Hrdinom stretnutia sa stal útočník Daniel Paille, ktorý asistoval pri prvom presnom zásahu Bruins a v 74. minúte rozhodol svojím gólom o triumfe hostí.

Boston vyrovnal finálovú sériu na 1:1
SITA

Domácim nestačila ani asistencia Michala Handzuša, slovenský center mal v 12. minúte prsty v jedinom góle Blackhawks z hokejky Patricka Sharpa.

Handzuš opäť odviedol penzum práce pred súperovou bránou a výborne si počínal aj pri bránení, navyše ako jediný z domácich stredných útočníkov mal pozitívnu bilanciu na buly (11:8, 58-percentná úspešnosť). Na ľade United Center celkovo odohral 15:24 min. Jeho krajan Marián Hossa bol strelecky opäť najaktívnejším hráčom stretnutia, počas 23:39-minútového pobytu na ľade vyslal na Tuukku Raska v bránke hostí sedem striel, rovnako ako jeho spoluhráč Patrick Sharp. Tretí slovenský finalista, kapitán Bruins Zdeno Chára bol s minutážou 30:58 tretím najvyťaženejším hráčom v zápase a absolvoval najvyšší počet striedaní - 43, okrem toho si pripísal aj tri zblokované strely a dva strelecké pokusy. Finálová séria o Stanleyho pohár sa teraz presúva na ľad "medveďov", tretí vzájomný duel je na programe v noci na utorok opäť o 2.00 SELČ.

finále play off NHL - 2. zápas:

CHICAGO - BOSTON 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1) /stav série: 1:1/
Góly: 12. Sharp (Kane, HANDZUŠ) - 35. Kelly (Paille), 74. Paille (Seguin, McQuaid). Rozhodovali: O'Halloran, McCauley - Sharrers, Racicot, vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 34:28, 22.154 divákov.


<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,412&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20122013,3,412&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>


Bruins nastúpili do zápasu aj s Hortonom, ktorého zranenie v hornej časti tela sa neukázalo byť vážne. Do duelu vstúpili lepšie domáci, ktorí sa od úvodu zahryzli do súpera a v 12. min sa ujali vedenia. Kane zaviezol puk do útočného pásma a po skrumáži pred Raskovou bránkou, pri ktorej sa snažil pretlačiť puk do siete aj Handzuš, skóroval z otočky Sharp, keď sa puk ešte obtrel o Handzušovu nohu. Pre slovenského centra to bol jubilejný 10. bod v tohtoročných vyraďovacích bojoch (2+8). O 70 sekúnd neskôr mohlo byť 2:0 pre domácich, gól však rozhodcovia neuznali, keďže hru prerušili ešte predtým ako Hossa prepasíroval puk popod Raskove betóny.

Blackhawks herne dominovali, v dobrých pozíciách sa ocitli Sharp, Bolland i Frolík, Rask už ale ďalej neinkasoval. "Jastrabi" v úvodnej tretine prestrieľali súpera jasne 19:4. Bruins ožili až v druhej časti, postupne vyrovnali hru a v 35. min aj skóre. Paille sa pri zadnom mantineli zmocnil puku, natlačil sa pred bránku a Kelly sa z dorážky nemýlil - 1:1. Hosťom nechýbalo veľa, aby sa dostali aj do vedenia, po Marchandovej strele však skončil puk na žŕdke Crawfordovej bránky. V treťom dejstve pokračovali tímy v pozornej defenzíve, šancí v nej bolo ako šafranu. Za zmienku stojí len strela Marchanda po Jágrovej akcii a následný pokus Krejčího, v oboch prípadoch bol Crawford pozorný. Rovnako ako prvý vzájomný súboj tak aj druhý muselo rozhodnúť až predĺženie. V ňom rovnako ako v úvodnom dueli najprv rozozvučal žŕdku Jágr, ktorý tak stále nepretrhol streleckú smolu v play off. Hra sa potom otvorila a diváci videli rýchly hokej plný zaujímavých kombinačných akcií. Víťazstvo mohol na stranu hostí strhnúť Marchand, no podarilo sa to až jeho spoluhráčovi Paillemu, ktorý v 74. min namieril ukážkovo pod Crawfordovu lapačku a puk sa od ľavej žŕdky odrazil do siete.

Hlasy po stretnutí (zdroj: nhl.com):
Joel Quenneville, tréner Chicaga: "V prvej polovici zápasu sme mali duel pod kontrolou, predviedli sme niekoľko pohľadných akcií a splnili všetko, čo sme si predsavzali. Myslím si, že po výbornej prvej tretine sa naša hra spomalila, súper bol skôr u puku a nakoniec sa tešil z víťazstva."

Claude Julien, tréner Bostonu: "V úvodnej tretine sme na súpera nestačili, predčil nás v rýchlosti, my sme iba vyhadzovali puky z nášho obranného pásma a neboli schopní založiť jeden poriadny útok. Neboli sme dostatočne pripravení na hru. Po prvej dvadsaťminútovke sme si v kabíne niečo k tomu povedali a potom sme sa konečne rozhýbali a postupne náš výkon vygradovali."

Daniel Paille, autor víťazného gólu Bostonu: "V predĺžení sme sa stále viac a viac tlačili do útoku a boli sme za to odmenení. Seguin otočil hru, našiel ma medzi kruhmi, obranca mi nedal inú možnosť, len vystreliť. Našťastie, od žŕdky to padlo dnu."

Tyler Seguin, autor prihrávky pri víťaznom góle Bostonu: "Som šťastný, že sme tento duel vyhrali a domov ideme za stavu 1:1. Našli sme cestu k víťazstvu a a myslím si, že dokážeme zahrať ešte oveľa lepšie."

Tuukka Rask, brankár Bostonu: "Po úvodnej prehre sme  sa ocitli v záchranárskom režime a nutne sme potrebovali tento zápas vyhrať. V úvode to vyzeralo, akoby domáci mali na ľade o jedného korčuliara navyše. Vypracovali si množstvo šancí, každý odrazený puk bol ich. Hrali sme veľmi zle. Našťastie sme dostali len jeden gól, v druhej polovici sme našu hru vylepšili a dostali sa späť do zápasu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok