Messier by mohol trénovať New York Rangers

TASR
15.6.2013 16:32

Bývalý vynikajúci útočník, ktorý ako kapitán doviedol "jazdcov" v roku 1994 k ich dosiaľ poslednému Stanleyho poháru, už podľa oficiálnej internetovej stránky zámorskej súťaže začal rokovať s vedením newyorského klubu.

Messier by mohol trénovať New York Rangers
SITA

Messier potvrdil, že sa rozprával na trénerskú tému s generálnym manažérom a prezidentom Rangers Glenom Satherom. "Áno, debatoval som s ním. Chcel som prejsť pohovorom ako hociktorý iný trénerský kandidát a dať Glenovi možnosť urobiť čo najsprávnejšie rozhodnutie," uviedol pre nhl.com 52-ročný kanadský hokejový velikán, ktorý na Manhattane v súčasnosti pôsobí ako Satherov špeciálny asistent.

Post hlavného trénera Rangers sa uvoľnil po tom, čo Sather po konci sezóny prepustil kontroverzného Johna Tortorellu. Messier, člen Siene slávy a po Waynovi Gretzkom druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL, odmietol prezradiť podrobnosti rozhovoru s generálnym manažérom: "Bolo by to predčasné. Môžem povedať len toľko, že mám záujem o túto pozíciu. Uvidíme, ako to dopadne."

Messier pred ôsmimi rokmi ukončil úspešnú hráčsku kariéru, počas ktorej raz vyhral Stanley Cup s Rangers a päťkrát s Edmontonom. Jeho jedinou trénerskou skúsenosťou je dva roky staré pôsobenie pri kanadskom výbere na Spenglerovom pohári a Nemeckom pohári.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok