Súd v Ostrave rozhodol o uvalení väzby na Janu Nagyovú i Petra Tluchořa

TA3 TASR
15.6.2013 07:49

Okresný súd v Ostrave, ktorý rozhoduje dnes o uvalení väzby na siedmich obvinených po megarazii českého Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ), poslal už za mreže štyroch z nich.

Súd v Ostrave rozhodol o uvalení väzby na Janu Nagyovú i Petra Tluchořa
ČTK

Po niekdajšom poslancovi Občianskej demokratickej strany (ODS), exministrovi pôdohospodárstva ČR Ivanovi Fuksovi a jeho bývalom námestníkovi Romanovi Bočekovi to platí už aj o ďalšom niekdajšom rebelujúcom poslancovi ODS Petrovi Tluchořovi a šéfke kabinetu premiéra Petra Nečasa Jane Nagyovej.

Informáciu priniesol internetový server Lidovky.cz s odvolaním sa na právnych zástupcov obvinených.
Podľa rovnakého zdroja je Nagyová obvinená z korupcie a účasti na nelegálnom sledovaní. V jednom prípade, ktorý sa týka troch niekdajších poslancov-rebelov ODS sa mala dopustiť podplácania, v druhom prípade je obvinená z organizovania zneužitia právomoci úradnej osoby.

Prerokúvanie návrhov na uvalenie väzby v severomoravskej metropole pokračuje. 

O osude medzičasom ôsmeho obvineného, tretieho exposlanca ODS Marka Šnajdra, ktorý sa v piatok vrátil do zahraničia, prihlásil sa na polícii, kde bol zadržaný a následne obvinený, sa rozhodne neskôr.

Nečasova vláda by podľa Zemana mala skončiť

Za "veľmi závažné" a dostatočne podložené považuje český prezident Miloš Zeman obvinenia, vznesené voči osobám zapleteným do kauzy šéfky premiérovho kabinetu Jany Nagyovej. Zeman tak reagoval na otázku, či má pokračovať súčasná vláda Petra Nečasa, uviedol server Novinky.cz. 

"Ja pokladám vznesené obvinenia za veľmi závažné a po vypočutí pána policajného prezidenta a pána najvyššieho štátneho zástupcu dochádzam k záveru, že sú podložené dostatočnými dôkazmi. To je síce nepriama, ale pomerne jasná odpoveď," odpovedal Zeman na otázku týkajúcu sa ďalšej perspektívy Nečasovej vlády.

Vyjadrenie zaznelo v Lidiciach, kde sa zúčastnil pietneho aktu k 71. výročiu vyhladenia obce nacistami.
Poslanecká snemovňa bude v utorok na podnet opozičnej ČSSD hlasovať o vyslovení nedôvery vláde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok