Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali s Rakúskom

TASR
14.6.2013 21:11

Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali vo svojom druhom zápase v A-skupine Európskej ligy 2013 vo viedenskej hale Budocenter s domácim Rakúskom 1:3.

Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali s Rakúskom
SITA

1. turnaj EL vo Viedni - Budocenter: SLOVENSKO - Rakúsko 1:3 (-22, 15, -18, -19)
Zápas trval: 101 minút. Rozhodovali: Zdravevski (Mac.), La Micela (Tal.), 400 divákov.
SR: Zaťko, Michalovič, Kohút, Paták, Piovarči, Chrtiansky ml., libero Ondrušek (Javorčík, Masný, Bencz, Kašper). Tréner: Š. Chrtiansky.
Rakúsko: Binder, Zass, Schneider, Wohlfahrstätter, Ichovski, Berger, libero Kroiss (Guttmann, Blagojevič, Ringseis, Thaller). Tréner: M. Warm.

Priebeh stretnutia:
Úvod duelu bol veľmi vyrovnaný. Obom tímom fungoval side-out a ako prví sa do brejku dostali Slováci po úspešnom dvojbloku Michaloviča s Kohútom a viedli 9:7. Potom získal slovenský univerzál Michalovič bod z podania a Slováci viedli 11:8. Rakúšania znížili esom Zassa na rozdiel bodu - 12:11 pre Slovensko.

Domáci ožili, ubránili slovenské útoky a dostali sa do vedenia 14:13. Tréner Chrtiansky si zobral timeout. Za stavu 17:17 spravil Chrtiansky dvojstriedanie nahrávač - univerzál. Koncovka bola vyrovnaná, ale bod navrch mali stále domáci. Prvý setbal však mali Slováci po chybnom útoku Schneidera. Ten však nevyužili a navyše sa do výhody dostali domáci. Tí nakoniec zásluhou Bergera využili svoj štvrtý setbal a vyhrali prvý set 24:22.

V úvode druhého setu dvakrát pekne zaútočil Kohút, blokom sa blysli Zaťko a opäť Kohút a Slováci viedli 5:3. Domáci volejbalisti však dvomi úspešnými blokmi za sebou otočili na 6:5 vo svoj prospech. Vedenie vrátil slovenským volejbalistom blokom Kohút - 11:10. Obrany v tomto sete dominovali nad útokom. Po technickom oddychovom čase to potvrdil blokom Zaťko a Slováci viedli 13:11.

Potom ukončil dlhú výmenu stredom Kohút a bolo už 14:11. Oddychový čas Rakúsko. Potom ušli Slováci už na päť bodov po ese Kohúta a bloku Piovarčiho. Potom dali o sebe vedieť obaja smečiari Parák a Chrtiansky a zisk setu sa blížil - 19:14. Druhý set ukončil stredom Piovarči, Slováci ho vyhrali 21:15 a vyrovnali na 1:1. Slováci dominovali v druhom sete na obrane, keď mali až šesť blokov (Zaťko 4, Kohút 2).
Tretie dejstvo začali lepšie domáci a zásluhou Zassa viedli 5:3. Slováci rýchlo vyrovnali na 5:5, ale Rakúšania získali brejk znovu a tréner Chrtiansky si zobral timeout. Po oddychovom čase dal eso Zass, blok zaznamenal Guttmann a domáci viedli 9:5. Po bloku Patáka znížili Slováci na 8:10. Potom dal šťastné eso o pásku Zaťko a bolo už len o bod - 9:10!

Slováci dostali krídla, blokom sa blysol Piovarči a bleskovo bolo vyrovnané 10:10. Time Rakúsko. Domáci potom získali brejk a viedli 14:12. Kohút potom vyrovnal, ale Rakúšania sa opäť dostali do výhody a v koncovke viedli 19:16. Na ihrisko prišiel Masný za Zaťka. Paták blokom znížil na bod - 18:19 a nádej stále žila. Koncovku však domáci zvládli a tretí set vyhrali 21:18. Rakúšania mali v treťom sete lepší príjem a útok, čo rozhodlo.

Vo štvrtom dejstve začali Slováci na nahrávke s Masným a hneď získali brejk zásluhou Kohúta - 3:1. Spolupráca Masný - Kohút fungovala aj naďalej a slovenskí volejbalisti viedli už 5:2. Masný si potom aj zaútočil a upravil na 6:4. Slováci po Patákovom útoku viedli už 9:5, ale domáci vyrovnali. Time Slovensko.

Po oddychu dal Paták aut a Rakúšania dokonca viedli. Na ihrisko prišiel Javorčík. Domáci ožili, blokom sa blysol Zass a bolo 12:10 pre Rakúsko. Domáci si udržiavala trojbodový náskok a mierili za víťazstvom - 15:12. Slováci zabojovali a pri Masného servise vyrovnali zásluhou striedajúce Bencza na 17:17! Prvý mečbal mali domáci volejbalisti a kouč Chrtiansky si za stavu 20:19 zobral time. Duel ukončil blokom Guttmann a Rakúšania sa tešili z nečakaného víťazstva.

Hlas po zápase:
Štefan Chrtiansky, tréner SR: "Rakúšania išli do všetkého s rizikom, tak ako som očakával a vyšlo im to. Rozhodovali detaily v koncovkách setov, v ktorých boli domáci úspešnejší. Štatisticky sme síce vyhrali na bloky 15:6, ale nebolo to v dôležitých momentoch, keď sa lámal zápas. V prvom aj v treťom sete sme mali veľa šancí ubrániť Rakúšanov, ale neboli sme dôslední. Za každú chybičku, ktorú sme spravili sme zaplatili. Musím uznať, že Rakúšania potvrdili výkon zo včerajška proti Belgičanom, my stále striedame výborné momenty so slabými."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok