Kandidáta na čelo NKÚ nikto nepredložil

TASR
14.6.2013 16:41

Poslanci Národnej SR nevyužili svoje právo a do 16. hodiny v piatok nepredložili žiadneho kandidáta na funkciu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Potvrdil to Komunikačný odbor Kancelárie NR SR.

Kandidáta na čelo NKÚ nikto nepredložil
SITA

Opozícia teda dodržala slovo, že po viacerých neúspechoch už nebude nikoho nominovať.

Svoje právo však využila Mária Ritomská (OĽaNO), ktorá nominovala na funkciu podpredsedu NKÚ Jána Vrbackého. V odôvodnení uvádza, že má dlhoročné pracovné skúsenosti s riadením kontrolnej činnosti v štátnych orgánoch. Naposledy zastával pozíciu vedúceho vnútorného auditu v Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, predtým pôsobil na Okresnom úrade Bratislava III a na Národnom inšpektoráte práce.

Jeho nomináciu pridelí predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) na prerokovanie Výboru pre financie a rozpočet NR SR. Samotná voľba sa uskutoční na 21. schôdzi Národnej rady SR 25. júna 2013.

Posledná voľba šéfa NKÚ sa mala uskutočniť 28. mája, ale nestalo sa. Keďže vládny Smer-SD presadil tajnú voľbu, opozícia svojho kandidáta Maroša Žilinku stiahla. NKÚ tak ani na piaty pokus nespoznal svojho nového šéfa a na čele úradu zostáva aj naďalej presluhujúci Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému už uplynulo funkčné obdobie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok