Zlatá nymfa z Monte Carla pre Ivana Trojana za postavu majora VB v Horiacom kre

TASR
13.6.2013 21:44

Český herec Ivan Trojan získal na 53. ročníku medzinárodného televízneho festivalu, ktorý dnes vyvrcholil v Monte Carle, Zlatú nymfu za herecký výkon v trojdielnom filme Horiaci ker poľskej režisérky Agnieszky Hollandovej o osude Jana Palacha.

Zlatá nymfa z Monte Carla pre Ivana Trojana za postavu majora VB v Horiacom kre
SITA

Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu HBO Pavlu Brožkovú.
Snímka z dielne káblovej televízie HBO súťažila v Monte Carle v konkurencii produkcií z Nemecka, Talianska, Veľkej Británie a ďalších krajín v kategórii miniseriál.

Renomovanú poľskú filmárku oslovil scenár mladého českého autora Štěpána Hulíka, ktorý svojsky pristúpil k tematike smutnej etapy československých dejín, obdobia začínajúcej normalizácie po okupácii v auguste 1968.
Ivan Trojan stvárnil vo filme úlohu vyšetrovateľa, majora niekdajšej Verejnej bezpečnosti, ktorý sa snaží zabrániť ďalším obetiam a prechádza postupne aj sám zaujímavým vývojom.

"Som prekvapený a súčasne mi to urobilo veľkú radosť. Predovšetkým by som chcel poďakovať Agnieszke, Štěpánovi Hulíkovi a HBO, pretože podporuje a nakrúca skvelé projekty, akým bol tento," citoval iDNES.cz slová čerstvého laureáta Zlatej nymfy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok