Úspešný vstup Slovenska do EL

SITA
13.6.2013 21:40

Slovenskí volejbaloví reprezentant zvíťazili v otváracom zápase jubilejného X. ročníka Európskej ligy v A-skupine základnej fázy vo Viedni nad Dánskom presvedčivo 3:0. V piatok ich čaká od 18.00 h duel s domácim Rakúskom, ktoré prehralo s Belgicko 2:3.

Úspešný vstup Slovenska do EL
SITA

A-skupina: 
Belgicko - Rakúsko 3:2 (-15, 14, -16, 15, 11) za 100 minút 

Dánsko - Slovensko 0:3 (-15, -19, -16)
64 min, rozhodovali: Zdraveski (Maced.) a Tillmann (Maď.), 100 divákov 

Zostavy:
SR: Zaťko (1 bod), Piovarči (4), Michalovič (14), Chrtiansky ml. (14), Kohút (6), Paták (8), libero Ondrušek (Masný /0/, Kašper /0/) 
Dánsko: Jacobsen (0 bodov), Knudsen (6), Huss (1), Ditlevsen (13), Christiansen (5), Thomsen (2), libero Mikelsons (Bonnensen /0/) 

Slovenskí volejbalisti nenechali nič na náhodu a od úvodného podania potvrdzovali rolu favorita zápasu. Mali navrch vo všetkých činnostiach, lepšie podávali aj bránili a postupne si vypracovávali náskok. Dáni mali problém sa presadiť cez kvalitne postavené slovenské bloky. Hru zverencov trénera Štefana Chrtianskeho výborne dirigoval nahrávač Juraj Zaťko, ktorý dostal príležitosť pred skúsenejším Michalom Masným. Prvý set bol jasne v réžii favorita, dejstvo ukončil Michalovič a Slováci ho vyhrali 21:15.

Druhé dejstvo bolo vyrovnanejšie. Dáni na začiatku vystrčili rožky a dokonca sa ujali vedenia (4:2). Družstvá sa ťahali o každý bod. Od stavu 17:19 z pohľadu Slovenska však už bodovali iba hráči v dresoch s dvojkrížom. Vyhrali najtesnejším rozdielom 21:19 a viedli už 2:0.

Povzbudení úspešnou koncovkou pokračovali Slováci výborne aj v treťom a bez problémov mierili za hladkým víťazstvom. Tretí set ukončil Chrtiansky, Slováci ho vyhrali 25:16 a celý duel zaslúžene 3:0. 

Hlas (zdroj: www.svf.sk): 
Štefan Chrtiansky (tréner SR): "Sme radi, že sme vyhrali v troch setoch, pretože štart do turnaja je dôležitý. Podali sme normálny výkon, je tam ešte čo zlepšovať. Chýbala nám stabilita na servise, ostatné činnosti boli na slušnej úrovni. Dobre sme útočili a začal nám fungovať aj blok, čo je dôležité. Ďalšie zápasy budú určite náročnejšie. Predpokladám, že v piatok Rakúšania predvedú viac a na záver nastúpime proti Belgicku, ktoré by malo byť najsilnejšie. Dáni nás neprekvapili, hrali to, čo sme očakávali. Sústredili sme sa na ich hlavných útočníkov Ditlevsena a Knudsena a vyšlo nám to najmä v koncovke druhého setu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok