Prezidentský summit v Bratislave obmedzí aj dopravu

SITA
11.6.2013 10:24

Počas prezidentského summitu, ktorý bude v Bratislave v stredu a štvrtok, uzatvoria pre verejnosť Bratislavský hrad. Stretnutie prezidentov si tiež vyžiada čiastočné obmedzenie cestnej premávky v tých úsekoch, kde sa budú štátnici pohybovať.

Prezidentský summit v Bratislave obmedzí aj dopravu
SITA

V stredu 12. júna popoludní a večer môžu vodiči počítať s čiastočným obmedzením v doprave na Nábreží gen. Ludvíka Svobodu a v okolí Reduty. Od 17:00 do 22:00 uzatvoria Mostovú ulicu pre autá a pre električky. Obchádzku pre vozidlá, ktoré idú do hotela Carlton a do garáží, bude regulovať polícia, zdržanie môže trvať najviac päť minút. Ako ďalej informovala agentúru SITA hovorkyňa rezortu vnútra Lucia Garajová, vo štvrtok 13. júna ráno a popoludní treba počítať s čiastočným obmedzením premávky na Nábreží gen. Ludvíka Svobodu a v okolí Bratislavského hradu.

O bezpečnosť sa počas prezidentského summitu v Bratislave postará aj špeciálny tím colníkov s mobilným röntgenom, ktorý bude na Bratislavskom hrade umiestnený počas celého podujatia. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Prostredníctvom röntgenu sa budú kontrolovať rôzne predmety - batožina, príručné tašky, káble či iné technické vybavenie. Skenovať sa budú aj kytice pre prezidentov a všetko jedlo a nápoje pre účastníkov stretnutia. Colníci s röntgenom budú k dispozícii nepretržite, dodala Macíková. Röntgen colníci používajú od roku 2007 na skenovanie balíkov, batožiny a podobne. Medzi posledné úspešné zásahy patrí napríklad odhalenie pašerákov na východe Slovenska. V obci Ubľa sa snažili v sadrových odliatkoch previezť na Slovensko nelegálne cigarety.

Najväčšia protokolárna akcia v histórii samostatnosti Slovenska sa začína 12. júna večerným slávnostným koncertom v bratislavskej Redute, pred ktorým vystúpi stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy s prejavom o spolupráci Únie so susednými štátmi a o budúcnosti EÚ. Účasť na Slovakia Summit 2013 potvrdilo 19 pozvaných hostí - prezidenti Rakúska, Rumunska, Čiernej Hory, Estónska, Macedónska, Litvy, Chorvátska, Ukrajiny, Poľska, Lotyšska, Bulharska, Moldavska, Maďarska, Srbska, Albánska, Slovinska, Česka, predseda Predsedníctva Bosny a Hercegoviny a predstaviteľka Kosova Atifete Jahjaga. Účasť potvrdilo aj 13 manželiek hláv štátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok