Dopravné lietadlo presmerovali do Phoenixu po vyhrážke bombou

TASR
11.6.2013 06:35

Lietadlo amerických aerolínií Southwest Airlines smerujúce z Los Angeles do texaského Austinu so 143 pasažiermi na palube muselo v pondelok núdzovo pristáť vo Phoenixe po telefonickej vyhrážke bombou. Stroj sprevádzali aj americké stíhačky, ktoré monitorovali situáciu.

Dopravné lietadlo presmerovali do Phoenixu po vyhrážke bombou
SITA

Informovali o tom úrady, ktoré v správe citovala tlačová agentúra Reuters.

Lietadlo aerolínií Southwest Airlines bezpečne pristálo vo Phoenixe, hlavnom meste štátu Arizona, v pondelok približne o 15.30 h miestneho času (dnes o 00.30 h SELČ). Všetci cestujúci vystúpili bez zranení, oznámilo medzinárodné letisko vo Phoenixe.

Boeing 737-700 smerujúci do Austinu presmerovali na žiadosť losangeleskej polície po tom, čo sa neznámy volajúci v telefonáte vyhrážal uvedenému letu bombou.


"Prebieha vyšetrovanie a skúmanie lietadla. Vyšetrujeme aj to, kto má vyhrážku na svedomí," uviedla Laura Eimillerová, hovorkyňa amerického Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) v Los Angeles.


Polícia vo Phoenixe vypočúvala takisto pasažierov, pričom príslušníci komanda na odstraňovanie bômb a psy prehľadávali lietadlo.


Situácia vo vzduchu bola natoľko vážna, že stíhačky F-16 odklonili z ich pôvodného letového plánu a z vojenskej základne v arizonskom Tucsone ich poslali na monitorovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok