V Nitre úvod so Šimčom na lavičke, no bez Zošáka a legionárov

SITA
10.6.2013 13:01

Futbalisti Nitry začali v pondelok predpoludním s prípravou na nastávajúci súťažný ročník 2013/2014 s novým kormidelníkom Ladislavom Šimčom, ktorý naposledy viedol MFK Ružomberok.

V Nitre úvod so Šimčom na lavičke, no bez Zošáka a legionárov
TASR

Corgoňligistu spod Zobora už ďalej nepovedie úspešný lodivod Jozef Vukušič, ktorý napriek nelichotivej situácii doviedol na jar nitriansky tím bez väčších problémov k záchrane medzi slovenskou elitou. Výsledkom bolo konečné 10. miesto, navyše klubu za "prípad Soumah" odrátali po sezóne tri body. "Pán Vukušič nám zatelefonoval a oznámil, že si hľadá niečo iné. Hoci sme mali záujem o pokračovanie našej vzájomnej spolupráce, rešpektovali sme jeho rozhodnutie," uviedol generálny manažér FC Nitra Jozef Petráni a doplnil: "Museli sme rýchlo reagovať. Do našich radov sme angažovali pána Šimča, s ktorým sme sa dohodli na ročnom pôsobení s následnou ročnou opciou. Asistentom zostal Jozef Pavlík, trénerom brankárov Igor Mesároš."

Nový hlavný kouč nitrianskeho mužstva už nebude môcť rátať so skúseným stredopoliarom a bývalým hráčom Prešova Štefanom Zošákom, ktorý na jar pomohol Nitre k zotrvaniu v súťaži. Po dohode so zástupcami klubu sa neskôr zapoja do letnej prípravy dvaja legionári: Kamerunčan Léandre Gael Tawamba Kana a ďalší ofenzívny hráč Brazílčan Cléber Silva Nascimento, s desiatimi gólmi najlepší strelec tímu v uplynulej sezóne 2012/2013. V mužstve privítali viacerých hráčov z juniorky.

Pokiaľ ide o brankársky post, Lukáš Hroššo nie je stále zdravotne v poriadku. Jednotkou medzi žrďami bude naďalej Martin Chudý, k dispozícii v nitrianskkom klube sú ešte aj Matej Kopecký a Patrik Hipp.

Futbalisti Nitry sa budú pripravovať najmä v domácich podmienkach, úvodný duel v rámci novej súťažnej sezóny odohrajú 13. júla na ihrisku "bronzového" mužstva uplynulého ročníka - AS Trenčín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok