NHL: Meszároš i Sekera s plusovými bodmi

SITA, NHL.com, Foto: TASR
15.11.2011 08:38

Slovenskí hokejoví obrancovia Andrej Meszároš z Philadelphie a Andrej Sekera z Buffala sa v pondelkových zápasoch zámorskej NHL tešili z víťazstiev svojich tímov.

NHL: Meszároš i Sekera s plusovými bodmi

Philadelphia si poradila s Carolinou 5:3, dva góly zaznamenal Claude Giroux. Na oba mu prihrával Jaromír Jágr. Giroux strelil v sezóne už jedenásť gólov, v pondelok dosiahol navyše asistenciu a odohral najproduktívnejší zápas sezóny. Flyers sa dostali na prvé miesto vo Východnej konferencii. Z ostatných siedmich zápasov vždy získali aspoň bod. "Bol to iba jeden zápas. Naše ďalšie útoky dali do hry veľa energie a súboj nám vyšiel. Podali sme tímový výkon," povedal po stretnutí pre AP Giroux. Tri asistencie si v dueli pripísal Chris Pronger. Andrej Meszároš sa v zápase prezentoval dvoma streleckými pokusmi a zaznamenal počas 19 minút na ľade dva plusové body.

Montreal prišiel proti Buffalu v tretej dvadsaťminútovke o dvojgólové vedenie a napokon prehral po samostatných nájazdoch. Brankár Sabres Jhonas Enroth vyhral aj šiesty zápas sezóny, v ktorom nastúpil. "Ak sú v tíme hráči ako Vanek alebo Boyes, ktorí dnes premenili nájazdy, potom mám prácu uľahčenú," povedal Enroth. Sekera si podobne ako Meszároš pripísal dve plusky.

Winnipeg ukončil päťzápasovú sériu prehier a Tampu Bay 5:2. "Z našej strany to bol asi najlepší zápas sezóny. Rovnako by sme mali hrať aj v ďalších zápasoch," povedal útočník Jets Evander Kane. St. Louis vyhralo nad organizáciou Jets/Thrashers predchádzajúcich dvanásť zápasov za sebou, trinásty však už nie. 

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Carolina - Philadelphia 3:5 (1:2, 1:2, 1:1) 
Góly: 20. Dwyer (E. Staal), 33. T. Ruutu (J. Jokinen, Skinner), 45. Dwyer - 2. Giroux (Jágr, Pronger), 9. Talbot (Read, Voráček), 23. Giroux (Jágr), 27. Simmonds (Giroux, Pronger), 57. Read (Voráček, Pronger)



Winnipeg - Tampa Bay 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) 
Góly: 5. E. Kane (Byfuglien, Burmistrov), 14. Byfuglien (E. Kane), 28. Flood (Stapleton, Little), 33. Ladd (Oduya, Wellwood), 51. Stapleton (Glass) - 31. St. Louis (Stamkos, Lecavalier), 51. Stamkos (Gilroy)



Montreal - Buffalo 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0, 0:1) 
Góly: 24. E. Cole (Subban, Pacioretty), 35. Pacioretty (Desharnais, E. Cole) - 41. Pominville (D. Roy, Vanek), 53. D. Roy (Vanek), rozhodujúci sam. nájazd Boyes

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok