Slovenský hokejbal kraľuje svetu

SITA
10.6.2013 07:49

Slovenská hokejbalová reprezentácia mužov dosiahla na majstrovstvách sveta ISBHF v kanadskom St. John's veľký úspech, keď si finálovým triumfom nad Českom 2:1 vybojovala zlaté medaily. Slovenská mužská reprezentácia získala medailu už na desiatom svetovom šampionáte v rade.

Slovenský hokejbal kraľuje svetu
facebook

Na mužských MS vybojovali spolu 2 zlaté, 2 strieborné a 6 bronzových medailí a sú naďalej jediným mužstvom, ktoré má cenný kov z každého turnaja. Na predchádzajúcom šampionáte v Bratislave 2011 získali bronz.

Po opatrnom úvode dosiahol prvý presný zásah finálového duelu v závere I. tretiny Oravec a gólovú poistku pridal v druhej časti Martinusík. Česi v tretej pätnásťminútovke skorigovali Wrobelom a snažili sa vyrovnať. V poslednej minúte brankár Petrík vychytal Kubeša a český tím už do konca duelu nedokázal vynútiť si predĺženie.

Slovensko sa stalo najúspešnejšou krajinou svetového šampionátu ISBHF, k mužskému zlatu pridali ženy strieborné medaily. Slovenky neobhájili najcennejší kov z Bratislavy 2011. Zverenky Jaroslava Kolibíka v nedeľňajšom finálovom zápase prehrali s domácimi hráčkami 0:2. Slovenky, ktoré v predchádzajúcom priebehu MS 2013 ani raz neinkasovali, prehrávali od 10. min, do streleckej listiny sa zapísala Tulková.

Tá istá hráčka pridala aj druhý gól v 24. min. Slovenské hokejbalistky nedokázali nájsť recept na defenzívu domácich hráčok ani gólmanky Passfieldovú a Brianovú, skorigovať sa im nepodarilo ani v záverečnej hre bez brankárky. Kanaďanky získali svoje tretie zlato v histórii MS.

Slovenská brankárka Zuzana Tomčíková a obrankyňa Ivana Gajdošová sa dostali do výberu Allstar, obrankyňu Petru Pavlovičová vyhlásili za najlepšiu na svojom poste na šampionáte. 

Výsledky nedeľňajších zápasov na majstrovstvách sveta ISBHF v hokejbale v kanadskom St. John´s: 

MUŽI 

finále: 
Slovensko - Česko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 13. Oravec (Rímsky), 29. Martinusík (Slovák, Wagner) - 38. Wrobel 
Zostava SR: Petrík (Bratina) - Minárik, Haring, Blahut, Danko, Šlachtič, Bujdák, Titka - Kašša, Svitana, Ladiver, Maděra, Beniač, Slovák, Behúl, Martinusík, Rímsky, Žulko, Wagner, Oravec 

o 3. miesto: 
Kanada - Portugalsko 7:3 (2:0, 1:2, 4:1) 

ŽENY 

finále: 
Kanada - Slovensko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 10. Tulková (Coozová), 24. Tulková 
Zostava SR: Tomčíková (Zuziaková) - Karafiátová, Kolcúnová, Lalíková, Raková, Žitňanská, Majkúthová, Ivana Gajdošová, Kapustová, Pavlovičová, Jurčová, Stašová, Ihnaťová, Bednárová, Krajňáková, Veličková, Pravlíková, Mária Gajdošová, Mikesková, Gorecká, Klimášová. 

o 3. miesto: 
USA - Česko 0:5 (0:2, 0:3, 0:0)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok