Vo švajčiarskej časovke triumf Meyera, Peter Velits ôsmy

SITA TA3
8.6.2013 18:46

Austrálsky cyklista Cameron Meyer z tímu Orica-GreenEdge sa stal víťazom úvodnej etepy na pretekoch Okolo Švajčiarska, ktorou bola časovka jednotlivcov. Dvadsaťpäťročný rodák z Perthu bol najrýchlejší na 8,1 km dlhej trati v uliciach mesta Quinto.

Vo švajčiarskej časovke triumf Meyera, Peter Velits ôsmy
SITA

Druhý s odstupom desiatich sekúnd skončil Holanďan Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) a na tretej priečke sa umiestnil Meyerov krajan Heinrich Haussler (+14 s).

Z dvojice Slovákov sa viac darilo Petrovi Velitsovi zo zoskupenia Omega Pharma-Quick Step, ktorý zaostal za držiteľom žltého trička pre vedúceho pretekára Meyera o 19 sekúnd a obsadil 8. pozíciu. Slovák vo farbách Cannondale Peter Sagan skončil až na 40. mieste, keď mu v cieli namerali o 35 sekúnd pomalší čas ako víťazovi.

Výsledky - Okolo Švajčiarska - 1. etapa (Quinto - Quinto, časovka 8,1 km): 1. Cameron Meyer (Aus.) Orica-GreenEdge 9:39,950 min, 2. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step +10 s, 3. Heinrich Haussler (Aus.) IAM Cycling +14, 4. Alex Rasmussen (Dán.) Garmin-Sharp +15, 5. Gorka Verdugo Marcotegui (Šp.) Euskaltel Euskadi a Reto Hollenstein (Švaj.) IAM Cycling - obaja +16,...8. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +19, 40. Peter Sagan (SR) Cannondale +35.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok