Žilinčania chcú pod Guľom hrať o majstrovský titul

SITA
7.6.2013 12:16

Futbalisti MŠK Žilina začali v piatok prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2013/2014. Najväčšou zmenou v tábore "šošonov" je obsadenie postu hlavného trénera A-mužstva, Adrián Guľa podpísal zmluvu na päť rokov.

Žilinčania chcú pod Guľom hrať o majstrovský titul
SITA

"Dlhodobá spolupráca s MŠK Žilina je pre mňa obrovskou výzvou. Je tu jasná filozofia, tradícia, infraštruktúra, to sú veci, prečo som išiel robiť futbal aj v slovenských podmienkach," povedal na úvod piatkovej tlačovej konferencie v Žiline Adrián Guľa. Ciele finalistu Slovnaft Cupu sú aj pred nasledujúcim ročníkom nezmenené. "Chceme hrať o majstrovský titul, ale zaujímavá je pre nás aj futbalová Európa. Tu by sme sa tiež chceli presadiť. Novému trénerovi sa budeme snažiť utvoriť podmienky, aby sa mohol naplno venovať futbalu a naplnil naše ciele," konštatoval riaditeľ MŠK Žilina Jozef Michalko. "Žlto-zelení" sa predstavia v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014.

V klube spod Dubňa patrí medzi základné priority aj efektívne prepojenie úspešnej mládežníckej akadémie s A-tímom, využitie vlastných odchovancov, ako aj príprava hráčov pre reprezentačných trénerov. "Nebudeme sa rozprávať o mladých hráčoch, ale o hráčoch. Nebudeme hovoriť o mladom kádri, ale o chlapoch, ktorí sú tu ako posily. Prichádzajú z akadémie, ktorá má utvorené vynikajúce podmienky, už sú to pre nás plnohodnotní hráči, ktorí sa zapoja do prípravy áčka," dodal k tejto téme Adrián Guľa.

Podľa slov riaditeľa klubu Jozefa Michalka nie sú vylúčené ani posily zo zahraničia. V tejto fáze však neprezradil nič konkrétnejšie. "Nepochybujem o futbalistoch, ktorých tu máme k dispozícii. Dostanú priestor v našom systéme hry a potom uvidíme, či potrebujeme posilniť alebo 'okysličiť' na tej-ktorej pozícii. Dnes to ešte neviem definovať," zhodnotil Guľa. Vedenie MŠK Žilina aj po konzultácii s novým koučom nepredĺžilo zmluvy s Miroslavom Barčíkom a Stanislavom Angelovičom, kontrakt na pol roka podpísal skúsený obranca Vladimír Leitner. Koncom júna by sa mal na sústredení v Rakúsku pripojiť k tímu aj togský obranca Serge Akakpo, ktorý má momentálne reprezentačné povinnosti.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok