Víťazom 3. etapy Okolo Slovenska Fedi, Kováč došpurtoval tretí

TASR, TA3
6.6.2013 18:50

Víťazom tretej, kráľovskej etapy 57. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Liptovského Hrádku do Trenčína dlhej 225,8 km sa stal v hromadnom špurte Talian Andrea Fedi z tímu Ceramica Flaminia.

Zo 17-tky slovenských pretekárov bol najrýchlejší Maroš Kováč z Dukly Trenčín-Trek, ktorý skončil na treťom mieste.

"Som Trenčan, dojazd som dobre poznal, trúfal som si aj na prvenstvo. Žiaľ, sprevádzala ma smola. Najprv ma trochu pribrzdil pád Jurča, kilometer pred cieľom som dostal defekt. Napokon som do cieľa došiel takmer na prázdnej galuske. Ak by som získal bonifikáciu, mohol som sa posunúť na tretie miesto v celkobom poradí."

Väčšia časť etapy bola v réžii Nemca Patricka Sinkewitza z Meridiany, ktorý sa z pelotónu odpútal pred horskou prémiou Donovaly na 68. kilometri. Vyhral ďalšie štyri HP, vyzliekol z dresu najlepšieho vrchára Slováka Patrika Tybora a s predstihom sa už stal aj celkovým víťazom vrchárskej súťaže. Sinkewitz mal na Fačkovskom sedle 76 km pred cieľom náskok 4:10 min a v tom čase už virtuálne bol v žltom drese lídra pretekov. O zvrat v tejto situácii sa pokúšala stíhacia dvojica Čech Jiří Hudeček (Bauknecht-Author) a Španiel De La Parte (SP Tableware), ktorá 157 km trvajúce sólo Sinkewitza ukončila 35 km pred cieľom. Napokon v následnom zjazde z Homôlky únik tejto trojice zlikvidoval aj pelotón.

Žltý dres vedúceho pretekára si udržal Čech Petr Vakoš z tímu Etixx-Ihned.

Na slávnostnom ceremoniáli v Trenčíne sa zúčastnili aj víťaz siedmich etáp na Okolo Slovenska, bývalý čs. reprezentant Slovák Jozef Regec, momentálne senátor českého parlamentu a Jaroslav Baška, člen výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť.

Mimoriadna povodňová situácia v Bratislavskom a Trnavskom kraji skráti preteky Okolo Slovenska o jeden deň. Navyše piatková 4. etapa bude kratšia o 135 km, bude merať 65,5 km. Z programu pretekov vypadla Bratislava. Cieľovým mestom 4. etapy tak bude Hlohovec. Prvého pretekára v cieli na Ulici Zábranie očakávajú okolo 14.45 h.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Slovenska:
3. etapa (Liptovský Hrádok - Trenčín, 225,8 km): 1. Andrea Fedi (Tal.) Ceramica Flaminia, 2. Sergej Nikolajev (Rus.) Itera Kaťuša, 3. Maroš Kováč (SR) Dukla Trenčín Trek

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok