Bayern s cenným treble, vo finále DFB-Pokalu zdolal Stuttgart

SITA
2.6.2013 10:09

Úradujúci nemecký i európsky klubový šampión FC Bayern Mníchov sa v sobotu nezmazateľne zapísal do futbalovej histórie, keď sa stal prvým nemeckým tímom so ziskom cenného treble.

V jednej sezóne vybojoval trofeje za víťazstvo v najvyššej národnej súťaži, Lige majstrov i národnom pohári. V sobotňajšom finálovom stretnutí Nemeckého pohára (DFB-Pokal) zdolali Bavori na Olympijskom štadióne v Berlíne VfB Stuttgart 3:2 a radovali sa zo zdarného ukončenia mimoriadne úspešnej futbalovej sezóny 2012/2013.

Skóre stretnutia otvoril v 37. min premeneným pokutovým kopom mníchovský Thomas Müller. Tesne po zmene strán pridal druhý gól Bayernu Mario Gómez, ktorý v 61. min pridal aj svoj druhý presný zásah v stretnutí. V záverečnej dvadsaťminútovke sa dvakrát presadil rakúsky útočník Stuttgartu Martin Harnik, na vyrovnanie však hráči VfB nedosiahli. Bayern Mníchov získal 16. primát v národnom pohári a je jednoznačne najlepším nemeckým klubom v tejto štatistike, len tri z jeho finálových účastí sa skončili neúspechom.

"Konečne sme dosiahli to, čo sa nepodarilo predtým žiadnemu nemeckému klubu. Je neuveriteľné, čo tento tím dokázal. Máme za sebou náročný mesiac, pre udalosti z ostatného týždňa to však stálo za to," povedal kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Máme skvelý tím, ktorý bol neprekonateľný. Som hrdý, že môžem byť jeho súčasťou. Vo finále Ligy majstrov to nebolo ľahké, napokon sme vyhrali treble pre trénera Heynckesa a podľa mňa sme si to zaslúžili," dodal krídelník Arjen Robben.

Bayern sa stal len siedmym európskym tímom, ktorý získal trofej v národnom pohári, ligovej súťaži i kontinentálnom pohári číslo jeden počas jednej sezóny. V ročníku 1966/1967 to dokázal škótsky Celtic Glasgow, v sezóne 1971/1972 holandský Ajax Amsterdam, ďalší zástupca z "krajiny tulipánov" PSV Eindhoven dominoval v ročníku 1987/1988 a takýmto spôsobom triumfovali aj Manchester United (1998/1999), FC Barcelona 2008/2009 a Inter Miláno 2009/2010. 

Výsledok - finále (hralo sa na jeden zápas):

Bayern Mníchov - VfB Stuttgart 3:2 (1:0)

Góly: 48. a 61. M. Gómez, 37. T. Müller (z pok. kopu) - 71. a 80. Harnik

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok