A. Kiska začne v utorok zbierať podpisy pre prezidentskú kandidatúru

TASR
1.6.2013 18:14

Podnikateľ a zakladateľ charitatívnej organizácie Dobrý anjel Andrej Kiska, ktorý ohlásil záujem kandidovať na post prezidenta SR, začne zbierať podpisy pre svoju kandidatúru už na budúci týždeň. Podpisovú akciu spustí hneď ako predstaví svoj Petičný výbor. Chystá sa na to v utorok 4. júna v Bratislave.

A. Kiska začne v utorok zbierať podpisy pre prezidentskú kandidatúru
SITA

O Prezidentský palác sa Kiska mieni uchádzať ako občiansky kandidát. Na to potrebuje 15.000 podpisov. Kiska sa nechce uchádzať o podporu politických strán, má záujem o hlasy jednotlivých občanov vrátane expremiérky Ivety Radičovej. Tá sa tiež spomínala ako možný prezidentský kandidát, túto možnosť však odmietla. Podnikateľ tiež na svojej tlačovej konferencii v Bratislave (4. 3.) uviedol, že nikdy nebol členom žiadnej politickej strany a ani sa do žiadnej nechystá vstúpiť. Nemieni ani zakladať vlastnú, a to ani v prípade, že neuspeje v prezidentských voľbách.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. Zabojovať o Prezidentský palác chce aj prvý predseda KDH Ján Čarnogurský a poslanec Radoslav Procházka. O kandidatúre uvažuje tiež europoslanec SDKÚ-DS Peter Šťastný a šéf klubu KDH Pavol Hrušovský. Spomínali sa aj mená ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a expremiérky Ivety Radičovej, obaja však túto možnosť odmietli. Záujem o post hlavy štátu oznámil aj 46-ročný invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Vládny Smer-SD by mal predstaviť svojho kandidáta najskôr v decembri tohto roka. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico (Smer-SD).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok