Slov-matic FOFO Bratislava získal ôsmy slovenský titul

TASR, TA3
31.5.2013 20:19

Futsalisti Slov-matic FOFO Bratislava obhájili v piatok majstrovský titul v slovenskej extralige. V záverečnom 10. kole nadstavbovej časti Keno Klub extraligy v skupine o titul zverenci trénera Jána Janíka zvíťazili nad rivalom RSC Košice 6:3.

Je to pre klub z hlavného mesta už ôsme prvenstvo vo futsalovej lige, a celkovo deviate spolu s rokom 2002, keď sa ešte hralo pod označením sálový futbal. "Oranžoví" tak ťahajú sériu štyroch titulov v elitnej súťaži za sebou.

Ako víťaz extraligy si vybojovali právo štartu v novej sezóne UEFA Futsal Cupu 2013/2014, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov.

V súboji o majstrovskú trofej sa stretli dva najlepšie slovenské tímy. Základnú časť vyhral obhajca so 17-bodovým náskokom pred druhým RSC. V nadstavbovej časti sa začínalo odznovu s bodovými bonifikáciami, keď Slov-matic mal k dobru 5 bodov a Košice tri.

Pred záverečným 10. kolom mali Bratislavčania trojbodový náskok a stačila im ku zlatu remíza, Košice potrebovali zabodovať naplno. V tom prípade by totiž mali v nadstavbe lepšie vzájomné zápasy, keďže sa v prvej konfrontácii v nej zrodila v Košiciach remíza 4:4. V hale Mladosť, z ktorej priamy prenos vysielala súkromná internetová televízia teamtv.sk, ale v piatok domáci nič nenechali na náhodu.

10. kolo nadstavbovej časti Keno Klub extraligy, skupina o titul:
Slov-matic FOFO Bratislava - RSC Košice 6:3 (5:1)
Góly: 4. a 14. Bahna, 5. Fehérvári, 16. Brunovský, 19. Várady, 29. Rafaj - 9. a 33. Serbín, 40. Kyjovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok