Glváč je pripravený odtajniť dokumenty o VSS

TASR, TA3
29.5.2013 15:29

Kauza údajného tunelovania vojenskej tajnej služby pokračuje. Exminister obrany Ľubomír Galko tvrdí, že šikanujú vojakov, ktorí chcú o kauze hovoriť. Šéf rezortu Martin Glváč dnes opäť všetky podozrenia vysvetľoval poslancom, tentoraz bol predvolaný na rokovanie výboru pre obranu a bezpečnosť.

"Zatiaľ sme mali len telefonický rozhovor. Určite by som nechcel narušiť vyšetrovanie, budem sa správať v medziach zákona, aby som nespôsobil iné škody, ktoré by sa nedali napraviť," uistil po dnešnom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť.

Na otázku, či nepozná motív ľudí, ktorí by chceli podľa neho kauzou škodiť, odvetil, že okrem osobného vybavovania účtov iný motív nepozná. "Niekto niekomu šliapol na podnikateľské aktivity alebo aktivity jeho rodiny," povedal Glváč. Konkrétnejší byť nechcel, vraj tak urobí v krátkom čase.

Minister tiež tvrdí, že riaditeľa Vojenského spravodajstva Ľubomíra Skuhru sa na jeho stretnutie Georgeom Gansém v Benine stále nepýtal. "Ešte som nemal tú možnosť, snažil som sa dopátrať k tomu, čo odo mňa všetci žiadate, teda, či ide o tunelovanie alebo nie. Toto je moja prvoradá záležitosť, ale určite do konca týždňa sa s ním budem rozprávať," uistil.

Predseda výboru Jaroslav Baška (Smer-SD) oznámil, že poslanci zobrali ministrovu informáciou o prípade na vedomie a požiadali ho o poskytnutie maximálnej súčinnosti orgánom činnom v trestnom konaní. Baška, ktorý v inkriminovanom čase zastával funkciu ministra obrany zopakoval, že o podozreniach z tunelovania nevedel, lebo ak by to bolo opačne, konal by.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok