Slovan prehral s Banskou Bystricou

SITA, TA3
26.5.2013 21:46

Oba tímy nastúpili v pozmenených zostavách, teda aj s hráčmi, ktorí sa počas jari neobjavovali v základe.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 33. kolo - nedeľa:

FK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (1:0)

Gól: 1. Chrien, ŽK: 40. P. Vajda, 45.+ Gyömbér, 57. Peňaška - 63. Halenár, 74. Bagayoko, rozhodovali: Kráľovič - R. Sluk, Petríček, 1590 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: Boroš - P. Vajda, Podstavek, Gyömbér, Dionatan Teixeira - Marek Hlinka (46. Slančík) - B. Ľupták (69. T. Hučko), Považanec, S. Savič - Peňaška, Chrien (78. Šovčík)

Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, B. Niňaj, Pauschek (39. Kopúnek) - Grendel - I. Žofčák (62. Szarka), P. Sabo (39. Hlohovský), E. Čikoš - Halenár - Marek Kuzma

Oba tímy nastúpili v pozmenených zostavách, teda aj s hráčmi, ktorí sa počas jari neobjavovali v základe. Vydarený vstup do zápasu mala domáca Dukla. Bagayokovu prihrávku pred vlastnou bránkou zblokoval Peňaška, lopta sa dostala k voľnému Chrienovi, ktorý ju hlavou poslal presne k ľavej žrdi. Domáci teda viedli už po pol minúte 1:0, ale slovanisti v modrých dresoch so zlatými číslami mohli pomerne rýchlo odpovedať. V tretej minúte sa na pravej strane uvoľnil Kuzma, loptu naservíroval spätne na šestnástku Sabovi, ktorý prestrelil bystrickú bránku. V ďalších minútach sa na ihrisku viac kombinovalo medzi šestnástkami, vzruch vyvolal iba priamy kop Halenára z približne 27 metrov, keď loptu poslal v 23. minúte k ľavej žrdi, no Boroš ju vytlačil. O tri minúte neskôr zaujala aj tvrdá strela Grendela spoza šestnástky, ale brankár Banskej Bystrice bol znovu pozorný. Po polhodine sa postarali o dlhšie prerušenia hry domáci Chrien a hosťujúci Kuzma. Prvý dostal loptu do tváre po odkope Kováča a druhý sa zrazil za hranicou pokutového územia s Borošom. Stav sa pred prestávkou už nezmenil, i keď po centri Hlohovského chýbala pätičke Gorosita iba lepšia presnosť.

Ofenzívu posilnil po prestávke aj kouč Dukly Hrnčár, keď Hlinku nahradil útočník Slančík, ktorý v 50. minúte z hranice pokutového územia preloboval gólmana ´belasých´, ale lopta skončila nad brvnom. Na opačnej strane mohol udrieť Slovan, ak by po odrazenej lopte mieril z prvej Čikoš presnejšie. Hostia po hodine hry museli siahnuť k poslednému, avšak už k vynútenému striedaniu, kapitán Žofčák sa zranil po faule Peňašku, a tak ho nahradil Szarka. Bystričania potom mali miernu prevahu, ale do vyloženej šance sa nevedeli dostať. Majster pohrozil až v 82. minúte, ale Halenár z dobrej pozície poslal loptu vysoko nad bránku. V samom závere sa hralo vabank, najmä Slovan vrhal sily do útoku a domáci hrozili z brejkov. V 88. minúte sa dostal do šance Savič, ale lob na Kováča mu nevyšiel. Napriek tomu domáci nečakane vyhrali nad favorizovaným úradujúcim majstrom.

Hlasy:

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "V mojom mužstve bolo vidieť uvoľnenie a pohodu po víťazstve v Trnave. Som rád, že to neprešlo do nejakej nepozornosti, ale do koncentrovaného výkonu. Počas celého zápasu sme dominovali v súbojoch, agresivite a rýchlosti. Mrzí ma, že v závere sme nevyužili množstvo brejkových situácii na zvýšenie náskoku a jeho potvrdenie už skôr."

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Začali sme zle, dostali sme lacný gól, a to poznačilo celý priebeh zápasu. Nedokázali sme vyrovnať, súpera sme posadili na koňa po individuálnej chybe. Je to škoda, bolo to stretnutie o jednom góle a dali sme si ho v podstate my sami. Bystričania boli motivovanejší, preto boli aj úspešnejší."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok