Trnava sa zachránila, Prešov zostupuje

SITA, TA3
26.5.2013 20:38

Ku koncu zápasu hral Prešov vabank a všetko svoje úsilie vložil do útoku, ale obrana hostí stála na pevných nohách. Tatran doma prehral s Trnavou 0:1 a opúšťa Corgoň ligu.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 33. kolo - nedeľa:

1. FC Tatran Prešov - FC Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Gól: 27. Vlasko (z pok. kopu), ŽK: 59. P. Lipták, 67. Gergel, 89. J. Novák - 34. Mikovič, 61. Schranz, 86. Grabež, ČK: 27. Kolbas - 53. Karhan, rozhodovali: Vad - Erös, Zs. Varga /všetci Maď./, 4 500 divákov 

Zostavy:

Prešov: Jakub Diviš - Bartek, Jacko (46. Jakovlev), P. Petráš, Kolbas - P. Lipták (80. Bernardo) - Papaj, Gergel, Krob (69. M. Poliaček) - J. Novák, M. Marcin

Trnava: Rusov - Janečka, Banovič, Karhan, Klabník, Grabež - Kaščák, Schranz (74. K. Pavelka), Vlasko (79. E. Sabo), M. Vyskočil - Mikovič (89. Deket) 

Úvod zápasu bol behavý z oboch strán, ale mužstvá sa do vyloženej šance nedostali. Trnava to skúšala strelami na Diviša, ale boli to len propagačné pokusy. V 17. min napriahol na Rusova Novák, jeho strela však letela vedľa trnavskej bránky. V 26. min fauloval Kolbas v pokutovom území Schranza, rozhodca nariadil pokutový kop a Kolbas uvidel červenú kartu. Loptu si na biely bod postavil Vlasko a nedal Divišovi šancu. Tatranom to otriaslo, ale v 33. min nádherne vystrelil spoza šestnástky Gergel a Rusov bravúrne vyrazil strelu na rohový kop. V 38. min mohli domáci vyrovnať, ale Novákov priamy kop skončil na brvne.

V 47. min centroval Gergel do šestnástky, kde najvyššie vyskočil Lipták, ale jeho hlavička letela nad. V 53. min sa rútil Novák sám na Rusova, fauloval ho Karhan a maďarský rozhodca ukázal druhú červenú kartu v zápase. V 54. min z priameho kopu vystrašil trnavského brankára Krob, ale Rusov strelu vyrazil na roh. Tatran ožil a pritlačil Trnavčanov na ich polovici, ale chýbala tomu finálna prihrávka. Ku koncu zápasu hral Prešov vabank a všetko svoje úsilie vložil do útoku, ale obrana hostí stála na pevných nohách. Tatran doma prehral s Trnavou 0:1 a opúšťa Corgoň ligu.

Sklamaní hráči Prešova Roman Gergel a Miroslav Poliaček po skončení zápasu

presov.jpg

Hlasy:

Jozef Bubenko (tréner Prešova): "O výsledku zápasu rozhodla penalta. Nie je to prvýkrát, čo sa tak stalo a nie je to ani prvýkrát, čo sme mali vylúčeného hráča. Výkony niektorých hráčov boli veľmi zaujímavé. Žiaľ, zostali sme na poslednom mieste."

Vladimír Ekhardt (tréner Trnavy): "V prvom rade chcem poďakovať svojmu mužstvu, že tento zápas zvládli. Ja som chlapcom veril. V prvom polčase sme boli lepší a zápas sme dotiahli do víťazného konca."

Ján Vlasko (autor gólu Trnavy): "Vedeli sme, že sa Prešov stiahne a bude hrať na brejky. V početnej výhode hráme horšie ako pri rovnakom rovnakom počte hráčov. Tatran mal nejaké šance, no nevyužil ich."

Jakub Diviš (brankár Prešova): "Je to asi najväčšie sklamanie v mojej kariére. Veril som, že to zvládneme, ale, žiaľ, nepodarilo sa nám to. S vedením klubu sme sa dohodli, že po tejto sezóne z Tatrana odchádzam, a preto som si takýto koniec nepredstavoval."

Miroslav Poliaček (hráč Prešova): "Je ťažké hodnotiť tento duel. Mali sme to vo vlastných rukách. Žiaľ, nezvládli sme ho a skončili sme na poslednom mieste."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok