Ružomberok prehral s Myjavou

SITA, TA3
26.5.2013 20:16

V prvom polčase sa hralo síce obojstranne svižne, ale šancí bolo ako šafranu. V 8. min presný kop Pelegríniho zlikvidoval s menšími problémami domáci brankár Zich. Prvá vážnejšia príležitosť prišla až po polhodine hry.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 33. kolo - nedeľa:

MFK Ružomberok - Spartak Myjava 0:1 (0:0)

Gól: 65. Kosík, ŽK: 22. Černáček (Myjava), rozhodovali: Šuniar - Brendza, Roszbeck, 1233 divákov

Zostavy:

Ružomberok: Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek - Bielák, R. Bartoš (82. Serečin) - Š. Pekár (89. Martin Nagy), Almaský (70. L. Lupták), Ďubek - A. Lovás

Myjava: Székely - P. Ďuriš, Častulín, Černáček, Kumančík - E. Daniel, T. Marček, Pelegríni (64. T. Bruško), Šulek - Sládek (80. Z. Harsányi), Urgela (60. Kosík)

V prvom polčase sa hralo síce obojstranne svižne, ale šancí bolo ako šafranu. V 8. min presný kop Pelegríniho zlikvidoval s menšími problémami domáci brankár Zich. Prvá vážnejšia príležitosť prišla až po polhodine hry. Lovás našiel prihrávkou ideálne postaveného Ďubeka, no kapitán MFK tesne spoza malého obdĺžnika zakončil málo dôrazne. O minútu ten istý hráč zo štyridsiatich metrov lobom takmer prekvapil Székelyho vo svätyni Myjavy. Potom to bol dlho len medzi šestnástkový futbal. Vzruch prišiel až pár sekúnd pred polčasovým hvizdom, keď bol v gólovej šanci Ďubek, ale na Pekárov center pred myjavskou bránkou nedočiahol.

Aj po zmene strán pokračovalo len málo záživné futbalové predstavenie. V 55. min skúšal šťastie z diaľky Štefan Pekár, jeho pokus však bránkový priestor Spartaka nenašiel. V 62. min Greššákovej hlavičke chýbali po rohu Ďubeka k zásahu do čierneho len centimetre. Domáci boli až do tejto chvíle lepším tímom, ale v 65. min doplatili na chvíľkovú nepozornosť. Šulek využil zaváhanie ružomberskej obrany, prihral Kosíkovi, ktorý zblízka otvoril skóre - 0:1. Krátko na to podnikol útok Lovás, obišiel aj Székelyho, jeho strelu do prázdnej bránky však stihol odkopnúť jeden z hosťujúcich hráčov. V 76. min na druhej strane Urgela z desiatich metrov hlavičkoval nad. Potom boli na ťahu Ružomberčania, Bielák našiel krížnym centrom Bartoša, myjavský gólman mu však radosť nedoprial. Liptáci sa v záverečných minútach snažili aspoň o vyrovnanie, avšak vážnejšiu príležitosť si už nevypracovali.

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Aj napriek prehre hodnotím náš výkon pozitívne. Chlapci zápas odmakali, dali do toho všetko. Dostali sme gól po jedinej vážnejšej šanci súpera. Treba však povedať, že Myjava má skúsené mužstvo. Vyčkala si na jednu šancu a tá napokon aj prišla."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Najprv chcem vysloviť veľké ďakujem našim funkcionárom, že sme Corgoň ligu vôbec mohli hrať, keď až do poslednej chvíle sa zvažovalo, či sa do nej prihlásime. Dnešné víťazstvo je krásne, len podčiarklo našu nádhernú sezónu. V konečnej tabuľke sme skončili na 4. mieste, čo asi nikto nečakal."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok