Košice remizovali so Žilinou

SITA
26.5.2013 20:07

Už v 2. min po Nunesovom priamom kope vypadla Tofiloskému lopta z rúk a Paur do prázdnej bránky pripravil šok domácim - 0:1.

Košice remizovali so Žilinou
SITA

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 33. kolo - nedeľa:

MFK Košice - MŠK Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 23. Karaš, 55. U. Matič - 2. Paur, 90. Guba, ŽK: 27. Sekulič (Košice), rozhodovali: P. Hrčka - Balko, Kubačka, 1420 divákov

Zostavy:

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, Šinglár, Sekulič - Hovančík - Viazanko, U. Matič, Karaš (69. Duda), Gál-Andrezly - O. Diaby (61. K. Diaby)

Žilina: P. Le Giang - S. Angelovič, Piaček, Vavro, Ricardo Nunes (85. Leitner) - Pečovský - Čmelík (61.Guba), Paur, Škvarka (46. Barčík), Pich - T. Majtán


Už v 2. min po Nunesovom priamom kope vypadla Tofiloskému lopta z rúk a Paur do prázdnej bránky pripravil šok domácim - 0:1. O dve minúty Karašova strela z priameho kopu smerovala len do stredu bránky. Oveľa lepšie zakončil Sekulič, jeho strela mala dostatočnú razanciu, ale Le Giang si s ňou poradil. Na druhej strane sa vyznamenal Tofiloski, keď Pichov pokus vyrazil na roh. V 23. min sa zopakovala situácia z úvodu, ale tentoraz pred žilinskou svätyňou.. Na vysokú loptu vybehol Le Giang, ale nedostal sa k nej a Karaš pohodlne vyrovnal.
Po polhodine hry mohli domáci dokonca vyhrávať, keď Matič výborne zakrútil loptu a tá skončila na vzdialenejšej žrdi. Ďalšie dva pokusy Žilinčana Škvarku a Košičana Viazanka gólmanov neprekvapili.
Po zmene strán Barčík z 35 m namieril do rúk Tofiloského a o tri minúty neskôr Matič prízemnou strelou k žrdi upravil na 2:1. Otvorený futbal s množstvom striel sa hral aj naďalej. Pečovského nebezpečný pokus vystrašil košického brankára, na druhej strane Gál-Andrezly mieril vedľa a Duda len do rúk Le Gianga. V nadstavenom čase najprv Tofiloski chytil čistý gól Pichovi, no následne po dlhom centri do šestnástky žilinský brankár, ktorý prebehol celé ihrisko, sklepol loptu Gubovi a ten zblízka vyrovnal na konečných 2:2.

Hlasy:

Ján Kozák (tréner Košíc): "Po inkasovanom góle sme mali veľmi dobrý úsek, ktorý sme využili na vyrovnanie. Chlapci produkovali veľmi dobrý futbal, napredujú a z toho mám radosť. Záver sme nezvládli, hrá sa do posledného hvizdu rozhodcu. Napriek tomu som mal z hry mužstva dobrý pocit a s výkonom som spokojný."

Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Myslím si, že sa zrodila zaslúžená remíza. Sstredová formácia domácich pôsobila kompaktnejšie. My sme v prechode do útoku neboli schopní kvalitného zakončenia, strácali sme lopty. Pred vyrovnávajúcim gólom sme mali šancu na 2:2, napokon sa však šťastie predsa len priklonilo na našu stranu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok