Univerzita Komenského bude mať vedecký park za takmer 42 miliónov

SITA
17.5.2013 13:50

Univerzita Komenského v Bratislave bude mať univerzitný vedecký park za 41,9 milióna eur. Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na tento projekt podpísal dnes minister školstva Dušan Čaplovič s rektorom UK Karolom Mičietom.

Univerzita Komenského bude mať vedecký park za takmer 42 miliónov
SITA

Park postaví Univerzita Komenského v Bratislave v spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave a Ústavom zoológie Slovenskej akadémie vied v Bratislave. Zameraný bude na oblasť molekulárnej medicíny, environmentálnej medicíny a biotechnológií.

Celkové výdavky na projekt sú podľa tlačového odboru rezortu školstva vyše 41,9 milióna eur. Z eurofondov univerzita dostane 35,6 milióna, zo štátneho rozpočtu 4,2 milióna a z vlastných zdrojov zaplatí 2,1 milióna eur. Projekt by mali dokončiť do 30. júna 2015.

Minister školstva Dušan Čaplovič v tejto súvislosti označil rok 2013 za prelomový, keďže bolo podpísaných už niekoľko zmlúv na vybudovanie špičkových technologických centier zriadených pri našich univerzitách. Verí, že vytvoria kvalitné podmienky prepojenia škôl s praxou. Rektor Karol Mičieta označil podpis zmluvy za položenie základného kameňa na vybudovanie modernej infraštruktúry ako aj medzinárodnej spolupráce v oblastiach, ktoré bude projekt riešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok