Nemecký výrobca ložísk u nás vytvorí ďalších 320 miest

SITA
17.5.2013 10:28

Nemecký koncern Schaeffler rozširuje na Slovensku výrobu. "V tomto roku vytvoríme 320 nových pracovných miest, z toho štvrtinu obsadíme vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi." povedal pre HN generálny riaditeľ INA Skalica a INA Kysuce Jaroslav Patka. Oba závody patria pod koncern Schaeffler.

Nemecký výrobca ložísk u nás vytvorí ďalších 320 miest
wiki

Finančné centrum a stredisko majú vytvoriť 200 nových miest, o zvyšok sa postaral presun produkcie z Nemecka. "Nemci nabiehajú na výrobu nových produktov, a keďže naše závody sú zamerané na produkciu ihličkových a valčekových ložísk (Skalica) a kolesových ložísk (Kysuce), projekty priradili nám," povedal pre Hospodárske noviny Patka. Ako dodal, Slováci sa im zapáčili najmä preto, že vyrábajú rýchlo, kvalitne a zároveň sú tu prijateľné náklady.

Nejde pritom o prvé investície koncernu na Slovensku. V roku 2011 prijal vyše 1200 ľudí, vlani ďalších približne 400 a zároveň tu preinvestoval desiatky miliónov eur. V tomto roku to bude približne 80 mil. eur. Spoločnosť INA zároveň žiada na projekty aj pomoc od štátu.

Žiadosť o investičnú pomoc podali už aj na ministerstvo hospodárstva. "Chceme úľavu na daniach," povedal Patka. Nekonkretizoval však, akú sumu požadujú. Schaeffler u nás pôsobí už 20 rokov a doteraz na svoje projekty žiadne stimuly nežiadal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok