David Beckham končí s futbalom

TA3, SITA
16.5.2013 19:49

David Beckham po sezóne ukončí hráčsku kariéru. 38 ročný stredopoliar sa lúči s profesionálnou futbalovou scénou tesne po zisku francúzskeho majstrovského titulu s Parížom St. Germain.

Ohlasy osobností futbalu na Beckhamovo rozhodnutie

Sven-Göran Eriksson (bývalý tréner anglickej reprezentácie): "Je to fantastický futbalista i človek. Kdekoľvek na svete vyslovíte jeho meno, každý vie, o koho ide."

Roy Hodgson (terajší tréner anglickej reprezentácie): "Do budúcnosti mu prajem všetko dobré - nech sa rozhodne pre akúkoľvek činnosť. Osobne dúfam, že zostane v spojení s futbalom."

David Cameron (britský predseda vlády): "Všetko dobré Davidovi Beckhamovi do budúcnosti. Jeho magické priame kopy za Manchester United či reprezentáciu zostanú dlho v pamäti fanúšikov."

Sepp Blatter (prezident Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA): "Posledná kapitola úžasného príbehu. David vyrastal ako dieťa, ktoré miluje futbal, a dosiahol svoje sny. Nespochybniteľne inšpiroval milióny chlapcov a dievčat k tomu, aby skúsili niečo podobné." 

Gary Neville (bývalý spoluhráč z Manchestru United a blízky priateľ): "Bol súčasťou najlepšej zálohy, s akou som kedy hral - on, Ryan Giggs, Roy Keane a Paul Scholes. David bol nahrávač. Mal neuveriteľnú kondíciu a energiu. Bolo radostné hrať s ním."

David Bernstein (šéf anglickej Futbalovej asociácie FA): "Je ikona futbalu. Vo svojej kariére predviedol skvelé výkony najmä za Manchester United. Pre tento šport je jeho odchod stratou. Som si istý, že FA ho bude chcieť prijať do svojich radov."

Gary Lineker (bývalý anglický útočník): "David Beckham ukončil svoju kariéru. Bol to skvelý hráč, celosvetová superhviezda a vynikajúci ambasádor anglického futbalu."

Steve McClaren (bývalý tréner anglickej reprezentácie): "Pretrvá vo mne spomienka najmä na to, ako vždy zostával po tréningu na ihrisku a driloval svoje značkové priame kopy."

Nasser Al-Khelaifi (prezident Paríža St. Germain): "Zarmútilo ma, že končí. Bol by som rád, ak by u nás ešte aspoň rok zostal. Pre mňa aj celý PSG je veľkou cťou, že sme napokon boli jeho posledným klubom."

Sebastian Coe (šéf národného olympijského výboru BOA): "Bolo by nepredstaviteľné hovoriť o úspechu OH 2012 v Londýne a nezahrnúť do toho Davidov výnimočný prínos k organizácii tohto podujatia. V každej fáze bol pre nás oporou aj inšpiráciou."

Bruce Arena (kouč Los Angeles Galaxy): "Vnášal do mužstva a hry neskutočnú intenzitu. Nikdy som nezažil hráča s jeho schopnosťami."

Kasey Keller (bývalý americký brankár): "Dostal súťaž Major League Soccer na mapu a do povedomia. Bol jedným z mála športovcov, ktorí dokážu úplne zmeniť vyznenie - globálna veličina."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok