Mancini už nie je trénerom Manchestru City

TASR, TA3
14.5.2013 10:14

Roberto Mancini už nie je trénerom futbalistov Manchestru City. Vedenie klubu ho prepustilo presne 12 mesiacov po tom, ako taliansky kouč priviedol "Citizens" k zisku prvého titulu anglického majstra po 44 rokoch.

Mancini zaplatil daň za to, že v tejto sezóne sa mu nepodarilo s tímom z Etihad Stadium získať ani jedinú cennú trofej. V Lige majstrov skončili jeho zverenci po druhý raz za sebou už v základnej skupine. Pod bývalým talianskym reprezentantom sa ešte viac podpílil konár po nečakanej sobotňajšej prehre s Wiganom Athletic vo finále prestížneho FA Cup-u vo Wembley.

V pondelok krátko pred pol dvanástou britského času vydalo vedenie Manchestru City stanovisko, že Mancini ako tréner v klube skončil. "Napriek všemožnému úsiliu sa klubu v tejto sezóne nepodarilo dosiahnuť žiaden z vytýčených cieľov, s výnimkou zisku miestenky do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014. Na základe toho padlo rozhodnutie, že do novej sezóny vstúpi Manchester City s novým trénerom," uvádza sa vo vyhlásení klubu, ktoré sprostredkovala agentúra AP.

V súvislosti s Manciniho nástupcom sa najčastejšie skloňuje meno Čiľana Manuela Pellegriniho - kouča španielskeho prvoligistu FC Malaga. V zostávajúcich dvoch zápasoch tohto ročníka Premier League proti Readingu a Norwichu povedie Manchester City doterajší Manciniho asistent Brian Kidd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok