Záhlavová-Strýcová víťazkou dvojhry na EMPIRE Slovak Open

TASR
12.5.2013 22:45

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave (dotácia 75.000 USD). V nedeľňajšom finále, ktoré pre dážd odštartovalo s päťhodinovým oneskorením, si poradila s druhou nasadenou Taliankou Karin Knappovou za 1:53 h v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

Záhlavová-Strýcová víťazkou dvojhry na EMPIRE Slovak Open
TASR

Záhlavová-Strýcová si vďaka zisku titulu z Trnavy odnáša prémiu 11.400 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. Češka, ktorej v apríli vypršal šesťmesačný dištanc za užitie zakázanej látky, na MMSR potvrdila stúpajúcu formu. Oba sety finálového duelu mali rovnaký scenár, keď Záhlavová-Strýcová si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 3:0.

"Toto bol môj tretí štart v Trnave a som rada, že víťazný. Po dlhej prestávke som hrala na tretej akcii a hneď som vyhrala. Som nadšená," povedala pre oficiálnu stránku turnaja hráčka, ktorá spadla až na 189. miesto rebríčka. Päť predchádzajúcich sezón vždy končila v prvej stovke, hrou v Trnave potvrdila, že do nej patrí. "Bude to ešte dlhá cesta, kým sa mi podarí vrátiť na niekdajšie pozície. No teším sa na to," dodala Záhlavová-Strýcová.

dvojhra - finále:
Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) - Karin Knappová (2-Tal.) 6:2, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok