Slovenských hokejistov čaká náročný súboj s Rusmi

TA3 TASR
12.5.2013 16:23

Zápas môže rozhodnúť o úspechu či neúspechu celého vystúpenia na svetovom šampionáte v Helsinkách. Tréner Vladimír Vůjtek má na zápas k dispozícii len šesť obrancov.

Rusi pred súbojom so Slovenskom dopísali na súpisku dvoch hráčov

Obranca Nikita Zajcev a útočník Jevgenij Kuznecov pribudli na súpisku ruskej hokejovej reprezentácie na MS a boli k dispozícii už na nedeľňajší večerný súboj B-skupiny proti Slovensku v Helsinkách. Rusom tak zostalo na "rostri" jediné voľné miesto.

Zajcev nahradí v tíme Jevgenija Riasenského, ktorý má zlomené rebrá a na šampionáte predčasne skončil.

Talentovaný 21-ročný Zajcev pôsobí v KHL v drese Sibiru Novosibirsk, v tejto sezóne si v 56 dueloch pripísal osem gólov a 11 asistencií. Na MS absolvuje svoju premiéru, predtým reprezentoval dvakrát na šampionáte do 20 rokov, odkiaľ si v 2011 odniesol zlato.

Najcennejší kov z rovnakého juniorského turnaja má na konte aj dvadsaťročný forvard Kuznecov, ktorý bol v uplynulých dvoch sezónach oporou Traktoru Čeľjabinsk v KHL. V tomto ročníku mal v 53 zápasoch skvelú bilanciu 24+31. Pre Kuznecova to budú druhé MS v kariére, vlani patril do ruského "zlatého" tímu, keď v 10 stretnutiach nazbieral dva góly a štyri asistencie.

Kompletné výsledky, tabuľky, štatistiky a program MS v hokeji 2013 nájdete v našej webovej aplikácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok