Pakistanské voľby vyhral Nawáz Šaríf

TA3, TASR
12.5.2013 08:49

Jeho strana síce nemá dosť kresiel na samostatné vládnutie, s hľadaním koaličného partnera ale údajne problém mať nebude.

K priebehu volieb blahoželal aj afganský prezident

Afganský prezident Hámid Karzaj dnes zablahoželal Pakistanu k úspešnému zorganizovaniu všeobecných volieb a vyjadril nádej, že obe susedné krajiny budú spolupracovať v boji proti terorizmu a za zvýšenie regionálnej bezpečnosti. Informovala o tom agentúra DPA.
Karzaj ocenil vysokú účasť pakistanských voličov napriek násiliu a teroristickým hrozbám. "Dúfame, že nová zvolená vláda dá základy pre mier a bratstvo s Afganistanom," dodal.
Po sobotňajších parlamentných voľbách smeruje k jasnému víťazstvu Pakistanská moslimská liga (PML-N) expremiéra Naváza Šarífa.
Podľa televíznych staníc výsledky sčítané do dnešného poludnia ukazujú, že Šarífova strana získala zatiaľ 88 z 272 kresiel v Národnom zhromaždení, o ktorých sa voľbách rozhodovalo. Dá sa predpokladať, že ich nakoniec získa približne 130 a nebude mať problém vytvoriť väčšinu s podporou nezávislých poslancov a malých strán, uvádza agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok