Wigan senzačne vyhral FA Cup, Mancini nechce o odchode ani počuť

TASR TA3
11.5.2013 22:27

Futbalisti Wiganu Athletic sa stali prvýkrát víťazmi Anglického pohára. Zverenci trénera Roberta Martineza vo finále prestížneho FC Cup-u v londýnskom Wembley senzačne zdolali favorizovaný Manchester City 1:0 gólom striedajúceho Bena Watsona v prvej minúte nadstaveného času a dosiahli najväčší úspech v klubovej histórii. "Citizens" dohrávali bez vylúčeného Pabla Zabaletu.

Wigan senzačne vyhral FA Cup, Mancini nechce o odchode ani počuť
SITA

Vlaňajší anglický majster bol v prvom polčase aktívnejším tímom, dve šance Argentínčana Teveza však zneškodnil brankár Robles. Wigan, ktorý bojuje o udržanie v Premier League a dve kolá pred koncom je na zostupovej priečke, hrozil rýchlymi brejkami. V dvoch dobrých pozíciách sa ocitol McManaman, prvá jeho strela však skončila mimo bránky a v druhom prípade Harta zastúpil jeden z obrancov.

V úvode druhého dejstva Manchester vystupňoval tlak, nedokázal však nájsť kľúč k prekonaniu pozornej defenzívy Wiganu. Latics v záverečnej štvrťhodine začali čoraz viac vystrkovať rožky a od 84. minúty hrali presilovku, keď po nešetrnom zákroku na prenikajúceho McManamana musel ísť pod sprchy Zabaleta. Následný priamy kop Maloneyho mieril vedľa, no hráči Wiganu pokračovali v útočnej aktivite a v 91. minúte sa dočkali odmeny. Na rohový kop Maloneyho vyskočil najvyššie Watson a rozjasal fanúšikov modro-bielych. Manchestru sa už nepodarilo vyrovnať a tak sa zrodilo veľké prekvapenie na úkor favorita.

Hráči Wiganu sa po historickom triumfe cítili ako v siedmom nebi. "Chalani hrali fantasticky a víťazstvo v FA Cup-e si za výkony počas celého pohárového ročníka zaslúžili. Prísť na ihrisko deväť minút pred koncom finále vo Wembley a streliť víťazný gól, to je viac ako sen," nadchýnal sa v prvom interview pre stanicu BBC hlavný hrdina sobotňajšieho podvečera Watson. "Je to neuveriteľný úspech. Teraz si ho všetci vychutnáme a potom začneme myslieť na ligu, kde nás čaká mimoriadne náročný týždeň a tvrdý boj o existenciu. V zostávajúcich dvoch zápasoch proti Arsenalu Londýn a Aston Ville musíme vyhrať, ak sa chceme udržať v Premier League. Budeme musieť podať nadpriemerné výkony," povedal stredopoliar James McCarthy.

Šťastím žiaril aj tréner Wiganu Roberto Martinez. "Dnes to bol súboj Dávida s Goliášom. Outsider obrátil naruby všetky papierové predpoklady, aj taký je FA Cup. Chlapci si na ihrisku počínali mimoriadne udatne a mali neskutočnú sebadôveru. Priznávam, že k víťazstvu nám dopomohol aj kúsok šťastia, no to patrí k športu. Je to skvelý začiatok mimoriadne ťažkého týždňa." Kouč ManCity Roberto Mancini ťažko hľadal príčiny prehry. "Nehrali sme dobre, neviem si vysvetliť prečo. Napriek prehre verím, že budem na lavičke Manchestru aj v budúcej sezóne. Správy o údajnom príchode Manuela Pellegriniho považujem za číre špekulácie."

sumár:
Manchester City - Wigan Athletic 0:1 (0:0)
Gól: 90.+1 Watson, ČK: 84. Zabaleta (Manchester), rozhodca: Andre Marriner, 85.000 divákov

zostavy:

Manchester City: Hart - Zabaleta, Nastasič, Kompany, Clichy -  Silva, Toure - Barry (90.+1 Džeko) - Tevez (69. Rodvell), Nasri (54. MIlner), Agüero
Wigan Athletic: Robles - Boyce, Alcaraz, Scharner, Espinoza - McArthur, McCarthy, Gomez (81. Watsona)- McManaman, Maloney, Kone

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok