Kovaľčuk bez dištancu, nastúpi proti Slovensku

SITA
11.5.2013 11:57

Iľja Kovaľčuk nedostane za šarvátku s Pesonenom žiaden dištanc.

Kovaľčuk bez dištancu, nastúpi proti Slovensku
SITA

Disciplinárna komisia majstrovstiev sveta v hokeji sa nebude zaoberať situáciou zo záveru piatkového stretnutia v Helsinkách medzi Fínskom a Ruskom (3:2) a Iľja Kovaľčuk môže v drese "zbornej" nastúpiť na nedeľňajší večerný duel proti Slovensku. Ruskému krídelníkovi nehrozí žiaden dodatočný dištanc. Na svojom konte na Twitteri to potvrdil tlačový atašé ruskej reprezentácie Michail Zacharov.

Kovaľčuk v závere stretnutia s Fínskom udrel do hlavy fínskeho útočníka Janneho Pesonena. V súboji pred bránkou pri záverečnej power-play si obaja dlho nič nedarovali, napokon to Rus nevydržal a direktom poslal Fína na zem. Obaja dostali tresty na päť minút plus do konca duelu. Rusko prehralo s Fínskom 2:3. Informáciu zverejnil web čempionat.com.

Girgensons dostal dištanc za zákrok na Mezeia

Disciplinárna komisia majstrovstiev sveta 2013 potrestala hokejového útočníka Lotyšska Zemgusa Girgensonsa jednozápasovým dištancom za atak na slovenského obrancu Branislava Mezeia vo štvrtkovom zápase. Lotyš nebude môcť nastúpiť v sobotu na súboj proti Nemecku. Girgensons úmyselne udrel v súboji koncom hokejky Mezeia do žalúdka. Incident sa stal v čase 15:47 min za stavu 2:1. Rozhodcovia tento zákrok prehliadli, Slovák išiel na trestnú lavicu za narazenie na mantinel a najvyššie draftovaný hráč z pobaltskej krajiny do NHL v histórii potom o necelé dve minúty pridal v presilovke tretí gól svojho tímu. Lotyšsko napokon zdolalo Slovensko 5:3.

Disciplinárna komisia posúdila situáciu preštudovaním videozáznamu, správy rozhodcovského supervisora a vypočutím si stanoviska hráča. Girgensons bude môcť zasiahnuť najbližšie do pondelňajšieho súboja proti Francúzsku. Správu priniesol web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

 

Kompletné výsledky, tabuľky, štatistiky a program MS v hokeji 2013 nájdete v našej webovej aplikácii.

g.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok