Corgoň liga - Senica - Trenčín 1:0

SITA, TASR
10.5.2013 21:01

V piatkovej predohrávke 30. kola futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 vyhrala druhá Senica nad tretím Trenčínom 1:0. V sobotu tak futbalsiti bratislavského Slovana musia vyhrať nad Ružomberkom, ak chcú osláviť rekordný siedmy majstrovský titul v ére samostatnosti.

Corgoň liga - Senica - Trenčín 1:0
SITA

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 30. kolo - piatok:

FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)
Gól: 29. Piroska (z pok. kopu), ŽK: 34. T. Kóňa, 44. Brabec - 28. R. Mazáň, 63. F. Kubík, rozhodovali: Samotný - Slyško, Bednár, 2211 divákov 

Zostavy
Senica: Švenger - Wijlaars, P. Pavlík, Brabec, Patrik Mráz - J. Križko, T. Kóňa - Kalabiška (90.+ Krajčík), Piroska (90.+ Jirásek), Štepanovský - Jaroslav Diviš (81. R. Blackburn) 
Trenčín: Volešák (73. Bartalský) - Čögley (81. Mondek), Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Holúbek, Lobotka - Mazan (46. Fanendo Adi), Štefánik, F. Kubík - William 

Na Záhorí sa stretli dve mužstvá bojujúce o druhé miesto. Úvod patril Trenčanom, ktorí boli aktívnejší. V 8. min Kubíka v dobrej gólovej šanci vychytal Švenger. Ten istý hráč nebezpečne strieľal aj v 12. min, lopta išla tesne vedľa. Postupne sa hra vyrovnala a do príležitostí sa dostali aj Seničania. V 17. min lopta po Kalabiškovej strele letela tesne nad. O desať minút s problémami zneškodnil brankár Volešák strelu domáceho kapitána Kóňu. O malú chvíľu na to, Mazáň sfauloval v pokutovom území Diviša a Piroska sa z pokutového kopu nemýlil - 1:0. Diviš bol aktívny aj v ďalších minútach. V 30. min lopta po jeho strele letela mimo trenčianskej bránky a o sedem minút neskôr jeho strelu z otočky zneškodnil brankár Volešák.

V druhom polčase sa Seničania zamerali na udržanie výsledku, čo sa im aj v konečnom dôsledku podarilo. Loptu mali prevažne v moci Trenčania, no nedostali sa do vážnejšej gólovej príležitosti. Najnebezpečnejšou bola hlavička striedajúceho Adiho v 57. min, lopta však letela tesne vedľa. Na druhej strane mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Kalabiška, ktorý si narazil loptu s Piroskom. Zakončoval do prázdnej bránky, no Lobotka jeho pokus na bránkovej čiare stihol odkopnúť do bezpečia. Dôležitý zápas o druhé miesto zvládli lepšie domáci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok